Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τέλος τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους έως 1.000 ευρώ

Κούρεμα πάνω από 60% στα οφειλόμενα, βάσει των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, εξαφάνιση των «δώρων» και των επικουρικών, που είναι πληρωμένες εισφορές των συνταξιούχων, αλλά και των τόκων για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά και τέλος στις προσδοκίες των χαμηλοσυνταξιούχων, προβλέπει η, πανηγυρική κατά τα άλλα, σημερινή εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη για την καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου, εφάπαξ και εντός του 2020.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο εργατολόγος – δικηγόρος, Διονύσης Τεμπονέρας, «το κόστος συμμόρφωσης για ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, για κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τα "δώρα", ανέρχεται σε 3,9 δις ευρώ. Συνεπώς το ποσό των 1,4 δις (που δεν διευκρινίζεται αν είναι καθαρό ή μεικτό) απέχει παρασάγγας, από την "συμμόρφωση" με τις δικαστικές αποφάσεις». Μεγάλοι χαμένοι θα είναι το 70%των χαμηλοσυνταξιούχων που δεν έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ και δεν έχουν να λαμβάνουν απολύτως τίποτα.
Σύμφωνα με τον εργατολόγο, «η επικείμενη τροπολογία είναι μια απαράδεκτη επέμβαση στην δικαιοσύνη που στόχο έχει να μοιράσει 1,4 δις στους συνταξιούχους, που έχουν χάσει πάνω από 50 δις από τις μειώσεις των συντάξεων στην δεκαετή κρίση. Αξιζει να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούσαν στο ΣτΕ για το διάστημα 2013-2018 πάνω από 24 δις ευρώ… Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τα πιο αδύναμα στρώματα που χρήζουν μεγαλύτερης κοινωνικής προστασίας, συνεχίζει με ψίχουλα να προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των συνταξιούχων καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, μεταξύ φτωχών και παμφτωχων…Πρόκειται για ένα χυδαίο εκβιασμό που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και τους αντιμετωπίζει ως ζητιάνους».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτησή του
Η σημερινή εξαγγελία του κ.Μητσοτάκη, για καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου, εφάπαξ και εντός του 2020, εμπεριέχει πολλαπλές εξαπατήσεις, προς τους συνταξιούχους:
  1. Προβλέπει κούρεμα πάνω από 60% στα οφειλόμενα, βάσει των υπ αριθμ.1439-1443/2020 αποφάσεων, της Ολομέλειας του ΣτΕ.Το κόστος συμμόρφωσης για ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους,για κυρίες και επικουρικές συνταξεις και για τα "δώρα", ανέρχεται σε 3,9 δις ευρώ.Συνεπώς το ποσό των 1,4 δις(που δεν διευκρινίζεται αν είναι καθαρό ή μεικτό) απέχει παρασάγγας, από την "συμμόρφωση" με τις δικαστικές αποφάσεις.
  2. Τα "δωρα"και οι επικουρικές συντάξεις είναι πληρωμένες εισφορές των συνταξιούχων και δεν ανήκουν σε κανέναν, για να τα βάζει σε "ανατολίτικο παζάρι".
  3. Πιθανότατα, επίκειται χυδαίος εκβιασμος-απειλή προς τους συνταξιούχους, να δεχτούν τα ψιχουλα της κυβέρνησης, ώστε να μην εξοντώθουν βιολογικά και οικονομικά, σε ατέρμονες δικαστικές διεκδικήσεις.
  4. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι το 70%των χαμηλό συνταξιούχων που δεν έχουν άθροισμα κυριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ και δεν έχουν να λαμβάνουν απολύτως τίποτα, δηλαδή τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.
  5. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τα πιο αδύναμα στρώματα που χρήζουν μεγαλύτερης κοινωνικής προστασίας, συνεχίζει με ψίχουλα να προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των συνταξιούχων καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, μεταξύ φτωχών και παμφτωχων.
  6. Η κυβέρνηση εξαφανίζει όχι μόνο τα δώρα και τις επικουρικέςσυνταξεις αλλά και τους τόκους για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά.
Η επικείμενη τροπολογία είναι μια απαράδεκτη επέμβαση στην δικαιοσύνη που στόχο έχει να μοιράσει 1,4 δις στους συνταξιούχους, που έχουν χάσει πάνω από 50 δις από τις μειώσεις των συντάξεων στην δεκαετή κρίση.Αξιζει να σημειθεί οτι οι συνταξιουχοι διεκδικούσαν στο ΣτΕ για το διάστημα 2013-2018 πανω απο 24 δις ευρώ.Πρόκειται για ένα χυδαίο εκβιασμό που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και τους αντιμετωπίζει ως ζητιάνους. Καμία συναίνεση στους βασικούς υπαίτιους για την φτώχεια όλων των συνταξιούχων.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: