Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Συστάσεις από την Εκκλησία για μάσκα, την ώρα που αλλού καθίσταται υποχρεωτική

Αφού η κυβέρνηση απέφυγε για άλλη μια φορά να... ακουμπήσει την Εκκλησία και εξαίρεσε τους ναούς από την υποχρέωση χρήσης μάσκας την ώρα που την επανέφερε στους περισσότερους κλειστούς χώρους και επιχειρήσεις, η Εκκλησία βγήκε να κάνει συστάσεις και μάλιστα με περισσή υποκρισία για τη στάση που κρατούσε στην αρχή της πανδημίας.
Μετά την ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αττική και μάλιστα με περιστατικά που δεν συνδέονται μεταξύ τους, εκκλησιαστικοί κύκλοι της Ιεράς Συνόδου κάνουν γνωστό ότι υπάρχει σύσταση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος -όχι κατ' εντολήν- στους υπευθύνους των ιερών ναών οι πιστοί να εισέρχονται στις εκκλησίες φορώντας μάσκα, να κάνουν χρήση αντισηπτικών και να κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις.
«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.
Μάλιστα, κάνει γνωστό ότι εστάλη σήμερα εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.
Και αυτό, ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά τις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις Ιερές Ακολουθίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στις εκκλησίες, «όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός».
Σήμερα, ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν συμπεριέλαβε τις εκκλησίες στους χώρους όπου επανέρχεται υποχρεωτικά η μάσκα, ως απόρροια της διασποράς του ιού ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: