Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Νέο «δώρο» στους ιδιοκτήτες των ομάδων… προκαταβολικά: Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια, αλλά χωρίς κόσμο στα γήπεδα

Η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων περιλαμβάνεται ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα από 01/09/2020 έως 30/06/21 και με δυνατότητα να παραταθεί θα υπάρξει μείωση της φορολογίας καθώς ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων όλων των σπορ μειώνεται από 24% σε 13%.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως με δεδομένη την πανδημία του κοροναϊού, τα γήπεδα δεν έχουν ανοίξει ακόμη για τον κόσμο, ενώ παραμένει άγνωστο σε ποιο χρονικό ορίζοντα θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη χθεσινή ενημέρωση δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως σας παραπέμπω στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ό,τι εισηγήσεις υπάρχουν θα πρέπει να βασιστούν στα πραγματικά δεδομένα και το βασικότερο είναι πάνω στα βασικά επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής, στην οποία θα προταθεί να υπάρχει μικρή ή μεγάλη επιστροφή των φιλάθλων. Κατ’ εμέ είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: