Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Eurostat: Αύξηση κινδύνου της φτώχειας στην Ε.Ε.

Με αφορμή το αίτημα της βουλευτή του κόμματος της αριστεράς (Die Linke) Σαμπίνε Τσίμερμαν, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία «Eurostat» δημοσίευσε τα συμπεράσματα έρευνας που υποδεικνύουν πως τα ποσοστά φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται.
Η στατιστική υπηρεσία εξέδωσε στοιχεία μέχρι και το 2018 -οι συνέπειες του κορονοϊού συνεπώς δεν περιλαμβάνονται στην έρευνα-, με βάση τα οποία ένας στους έξι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας. Μάλιστα, το 2017 το ποσοστό των πολιτών που διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας βρισκόταν στο 16,9%, ενώ μέσα σε έναν χρόνο το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 17,1%. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του πληθυσμού της χώρας τους, κάτι που αφορά 86 εκατομμύρια πολίτες συνολικά.
Στη Γερμανία, σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 16% του πληθυσμού για το έτος 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 βρισκόταν στο 12,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η Γερμανίδα βουλευτής δήλωσε πως «Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε κοινωνικοπολιτικά. Αντί να μειώσει τη φτώχεια, το κοινωνικό ρήγμα στην Ευρώπη διευρύνεται».
Πρόσθεσε επίσης πως τώρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δρομολογηθεί αποφασιστικά η πορεία για μία κοινωνική Ευρώπη, ενώ ζήτησε να θεσπιστεί ένας κοινός ευρωπαϊκός ελάχιστος μισθός και να γίνουν περισσότερες προσπάθειες τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ευρωπαϊκό τομέα απασχόλησης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: