Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πελλας

Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια η απόφαση έγκρισης, διάθεσης και δέσμευσης συνολικού ποσού 122.760,00€ για την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πέλλας. 

Χωρίς όμως παραπάνω εξηγήσεις και διευκρινήσεις στην απόφαση, σε τι ακριβώς προμήθειες εξοπλισμού αναφέρεται, ποια είναι η λίστα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου που περιλαμβάνει, αν υπάρχουν οι σχετικές μελέτες για κάθε εργασία-παρέμβαση και ποια τα επιμέρους ποσά που αναλογούν σ' αυτές. Όταν μάλιστα στις περισσότερες απ' αυτές αν όχι σε όλες του νομού Πέλλας όπως λέγονταν κι από επίσημα χείλη την περίοδο που ανακινήθηκε το θέμα των αδειών πριν περίπου 3 χρόνια, με αλλεπάλληλες παρατάσεις και προτροπές για άμεση συμμόρφωση, δεν υπάρχει η σχετική άδεια λειτουργίας και τέλεσης αγώνων και πόσο μάλλον στην περίπτωσή μας στην Πέλλα, δεν υπάρχουν ούτε καν οι τυπικές αλλά απαραίτητες για κάθε παρέμβαση-ανακαίνιση-επισκευή-αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό, άδειες ιδιοκτησίας! Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και μ' άλλες υποδομές της Πέλλας, αλλά δεν είναι της παρούσης το θέμα, αν και κάποια στιγμή ο Δήμος θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και διεξοδικά, να αναλάβει τις ευθύνες του και πρωτοβουλίες, ώστε να δώσει οριστικές λύσεις, σ' ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που «λιμνάζει» και θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας...
Είχε δοθεί νέα παράταση στις προηγούμενες παρατάσεις για την ισχύ των υπαρχουσών αλλά όχι και ιδιαίτερα «έγκυρων» και «σύννομων» βάσει των αυστηρών προδιαγραφών αδειών λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2019, με χρονικό ορίζοντα και λήξη αυτής της παράτασης την 31η Αυγούστου 2020. Η παράταση αυτή αποτελεί την τελευταία που δόθηκε με έκτακτο και οριζόντιο χαρακτήρα, κι όπως αντιλαμβάνεστε η «κλεψύδρα» και γι' αυτή σχεδόν άδειασε. Βέβαια σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος, η κάθε παράταση της άδειας λειτουργίας μιας αθλητικής εγκατάστασης στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, χωρίς τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε αυτή να πληρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τους υπεύθυνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: