Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΕΠΣΜ: Τι ισχύει για την ανάδειξη του πρωταθλητή και δευτεραθλητή στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία θα συμμετέχουν δύο ομάδες από τις ιδρύτριες Ενώσεις της ΕΠΟ, σύμφωνα με την προκήρυξή της, ήτοι η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια της Ένωσης.
Επειδή κατά τι φετινή αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας διεξάγεται σε δύο ομίλους η ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας και της δευτεραθλήτριας ομάδας θα προκύψει σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η UEFA και σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστεί το άρθρο 20, παρ. 10 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει:
«Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:
Α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
Β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
Γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
Δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
Ε) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.
ΣΤ) Κλήρωση». Οι βαθμολογικοί πίνακες που θα διαμορφωθούν στους δύο ομίλους play off της Α1 κατηγορίας, ύστερα από την ολοκλήρωση των έξι (6) αγωνιστικών (συμπεριλαμβανομένων και τα bonus βαθμών), είναι αυτοί που θα ισχύσουν τα παραπάνω κριτήρια της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: