Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

«Έργο ΣΥΡΙΖΑ το Νεώριο Σύρου – Επικοινωνιακή εκμετάλλευση από Μητσοτάκη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε «να καπηλευθεί πολιτικά την επαναλειτουργία του Νεωρίου της Σύρου, χωρίς να αναγνωρίσει ότι αποτελεί έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο Νεώριο της Σύρου.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Σύρου και των Κυκλάδων, το έργο της επαναλειτουργίας του Νεωρίου με ενεργούς όλους τους εργαζόμενους οφείλεται στην πολιτική και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα έργο που απέδωσε 700 θέσεις εργασίας, 11 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του νησιού και αναζωογόνησε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε από το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης που έγινε το 2018 και άρχισε να υλοποιείται το 2019».
Καταλήγοντας η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι «οι συμφωνίες που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονταν σ' αυτό τον στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νεωρίου. Η συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν κυρίως η διοργάνωση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εγκαινίων».
Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης
Κατά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σύρου ONEX Neorion Shipyards, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία, του επενδυτή, των εργαζομένων, της Περιφέρειας, όλων των τοπικών φορέων, επισκέπτομαι σήμερα ένα ναυπηγείο το οποίο πραγματικά σφύζει από ζωή. Δεν νοείται Σύρος χωρίς ναυπηγείο. Συνεισφέρετε περίπου το 15% του ΑΕΠ του νησιού και παραπάνω από 500 καλές θέσεις εργασίας, με τεχνίτες, προκομμένους ανθρώπους, οι οποίοι δουλεύετε σε ένα κλάδο ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την πατρίδα μας».
Σημείωσε επίσης τα εξής: «Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στην Σύρο, όταν ακόμα το ζήτημα των Ναυπηγείων παρέπαιε, την ανησυχία στα μάτια των εκπροσώπων των εργαζομένων. Τότε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας και το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο υπήρχε για το Νεώριο, είχα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια έτσι ώστε το Ναυπηγείο εδώ της Σύρου να λειτουργήσει και πάλι».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: