Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Α’ Φάση Μελέτης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση Μελέτης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, η οποία προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου (Ι.Ε.Π.) με την αμέριστη συμβολή των διοικητικών υπηρεσιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), καθώς επίσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδόσφαιρου δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο από την ΕΠΟ με κύρια αποστολή την επιστημονική διερεύνηση, τον εντοπισμό, την εισήγηση, τον σχεδιασμό, την υποστήριξη, αλλά και την υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων και προγραμμάτων για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, που ως απώτερο σκοπό έχουν την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναγνωρίζει ότι το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο πυλώνα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα εργαλείο υποβοήθησης για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η οικονομία, η κοινωνική ενσωμάτωση, το «ευ αγωνίζεσθαι», συνδέοντας το άτομο με την κοινωνία αλλά και την κοινωνία με το άτομο μέσω μιας ιδιαίτερης σχέσης που το ποδόσφαιρο μπορεί να παρέχει.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της επιτροπής του Ι.Ε.Π. είναι τα ακόλουθα: Πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου (Πρόεδρος ΕΠΣΗ), Αστέριος Αντωνίου (Αντιπρόεδρος Ε.Π.Ο.), Κλέαρχος Τζαφέρης (Ταμίας Ε.Π.Ο.), Γιώργος Κουτεντάκης (Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΠΣΗ) και Σπύρος Κοκολάκης (Επιστημονικός Υπεύθυνος).
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την η Α’ Φάση Μελέτης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: