Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Οι ταραξίες βλάπτουν και τις ομάδες και το ποδόσφαιρο: Μαζέψτε τους!

Οι ταραξίες των γηπέδων, είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου, βλάπτουν και τις ομάδες και το ποδόσφαιρο, εν προκειμένω δε το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο.
Τέτοιοι ταραξίες “έδρασαν” και στον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς μεταξύ ΠΑΟΚ Κρηστώνης και Κιλκισιακού, “πυροδοτώντας” ένταση, που ξεκίνησε με ανεπίτρεπτες φραστικές προκλήσεις και συνεχίσθηκε με διαπληκτισμούς σε μερίδα παικτών και παραγὀντων και των δύο συλλόγων.
Αποκορύφωμα, το περιστατικό βιαιοπραγίας από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας εις βάρος παράγοντος της φιλοξενούμενης, με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν την ευθύνη η μία στην άλλη.
Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” είχε άμεση αντίληψη και γνώση του συμβάντος, κάτι που σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται να απευθυνθεί σε εκπροσώπους των δύο συλλόγων, προκειμένου να καταγράψει την δική του θέση επ’ αυτού. Και η θέση αυτή είναι μία:
Ένταση, ψυχολογικός “πόλεμος” και βία δεν αποφέρουν κανένα όφελος ή κέρδος για τις ομάδες και το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο.
Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για τον μοναδικό εκπρόσωπό του στον χώρο των εθνικών κατηγοριών και για τον σύλλογο με την πλουσιότερη ιστορία και επί δεκαετίες “σημαιοφόρο” του. Και αν, παρ’ ελπίδα, και αυτοί και οι άλλοι θεωρούν την ένταση, τον ψυχολογικό “πόλεμο” και την βία ως “θεμιτά” μέσα για την επίτευξη του όποιου αντικειμενικού σκοπού, τότε “πλανώνται πλάνην οικτράν”, ενώ συγχρόνως ανάγονται σε επικίνδυνους υπονομευτές του “οικοδομήματος” του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, κι ας κόπτονται, ότι το υπηρετούν.
Εν όψει, λοιπόν, της διεξαγωγής του επαναληπτικού ημιτελικού της Τετάρτης 18.1.23 μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και της συνέχειας του ΠΑΟΚ Κρηστώνης στο πρωτάθλημα γ΄ εθνικής κατηγορίας και του Κιλκισιακού στο αντίστοιχο της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς, υπό δύσκολες συνθήκες και γιά τους δύο, το μήνυμα σε σχέση με τους ταραξίες, με αποδέκτες και τους δύο, δεν μπορεί πρά να είναι ένα των δύο λέξεων: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!
“Μαζέψτε” τους, για να μην “τιναχθεί στον αέρα” ὀ, τι καλό έχετε “οικοδομήσει” έως τώρα και οι δύο.
“Μαζέψτε” τους, για να μην περάσει το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο από την αρμοδιότητα των οργάνων του στην αρμοδιότητα οργάνων της Δικαιοσύνης.
“Μαζέψτε” τους, για να μην κινδυνεύουν να υποστούν “ανήκεστον βλάβην υγείας” οι ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις.
“Μαζέψτε” τους, για να μην “βυθισθεί’ στην απόλυτη ανυποληψία και, εν τέλει,να μην “κατεδαφισθεί” το “οικοδόμημα” του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου.
“Μαζέψτε” αυτούς τους ελάχιστους, για να μην φτάσουμε στο σημείο, η συντριπτική πλειιοψηφία των συντελεστών και φίλων του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου να αισθάνεται απέχθεια και αποστροφή γι’ αυτό.
“Μαζέψτε”, εν κατακλείδι, αυτούς τους ελάχιστους, για να παραμείνει το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο στα χέρια των πολλών και να συνεχίσει να έχει μέλλον.

Πηγή: maxitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: