Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Απολύσεις εργαζομένων από τη ΜΕΒΓΑΛ

Σε απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η ΜΕΒΓΑΛ στο Ηράκλειο, δύο μέρες πριν το τέλος της χρονιάς.
Τις απολύσεις και την μεταβίβαση της εξυπηρέτησης των παραγγελιών της σε αντιπρόσωπο καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά και απαιτεί να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων του υποκαταστήματος με τις ίδιες εργασιακές συνθήκες (ωράριο, μισθός κτλ) και τα ίδια κεκτημένα (προϋπηρεσία κτλ), είτε στη ΜΕΒΓΑΛ, είτε στον αντιπρόσωπο που αναλαμβάνει τη διακίνηση.
«Η εταιρεία φτάνει να παραβιάζει ακόμα και αυτό το κουτσουρεμένο νομικό πλαίσιο προστασίας που έχει απομείνει για τους εργαζόμενους. Με τον αέρα που έχουν δώσει στην εργοδοσία όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, το θράσος της ΜΕΒΓΑΛ φτάνειστο σημείο να απολύει συνδικαλιστή, εκλεγμένο στο ΔΣ του Συνδικάτου μας παράνομα» σημειώνει και προσθέτει:
«Η εταιρεία απέφευγε συστηματικά να ανταποκριθεί σε αίτημα που της απευθύναμε πριν μια εβδομάδα, ώστε να διευκρινίσει τις προθέσεις της σχετικά με φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα για κλείσιμο του υποκαταστήματος Ηρακλείου.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της διοίκησης της εταιρείας, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε επιδοθεί σε μια προσπάθεια απομόνωσης του εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου μας και εργαζόμενου στην εταιρεία. Φάνηκε πλέον ποιος ήταν ο στόχος της: Να βρεθούν απροετοίμαστοι οι εργαζόμενοι, διασπασμένοι και να μη μπορούν να βάλουν εμπόδια σε μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση.
Οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια άκουγαν για την “οικογένεια της ΜΕΒΓΑΛ”, όμως τις μέρες που οι οικογένειες ανταλλάσσουν δώρα μεταξύ τους, η ΜΕΒΓΑΛ πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, σαν την τρίχα απ’ το γιαούρτι, όταν δεν έχει όσα κέρδη επιθυμεί! Αδιαφορώντας πώς θα περάσουν τις γιορτές αυτές οι οικογένειες, με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που προκαλεί μια τέτοια εξέλιξη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν πως η εργοδοσία λογαριάζει για «οικογένειά» της μόνο τα κέρδη της! Γι αυτό κι εμείς, οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα στην πραγματική μας οικογένεια, τους ανθρώπους μας, τους συναδέλφους μας, τα παιδιά μας. Να ενδιαφερθούμε εμείς για τις ζωές μας γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Να κάνουν πράξη το σύνθημα πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, χωρίς να περιμένει κανέναν σωτήρα. Η μόνη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι είναι να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας, να παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα σχέδια εργοδοσίας και κυβερνήσεων».

Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: