Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σούπερ Μάρκετ: Κρυφά «κόλπα» με τιμές & περιεχόμενο προϊόντων στα ράφια

Στα ύψη ξανά οι τιμές στα σούπερ μάρκετ. Αλλά αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι παρατηρούνται «κόλπα» στα ράφια…
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, το 2022 έκλεισε με αύξηση 44,88% στα προϊόντα διατροφής, ενώ, βάσει στοιχείων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, το περιεχόμενο έχει μειωθεί σε 238 προϊόντα!
Ενδεικτικά: Οι τιμές σε βασικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, σάλτσες, απορρυπαντικά, σοκολατοειδή και βρεφικές πάνες έχουν αυξηθεί κατά 30%, στα κρέατα και πουλερικά κατά 25% και στα καθαριστικά σπιτιού κατά 19%.
Κατεψυγμένα λαχανικά που πωλούνταν αντί 2,99 ευρώ σε συσκευασία 1.000 γραμμαρίων, πλέον πωλούνται αντί 3,33 ευρώ σε συσκευασία 900 γραμμαρίων.
Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Απόστολο Ραυτόπουλο, η «πατέντα» δεν αφορά μόνο επώνυμα προϊόντα αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, «γεγονός που δημιουργεί την εικόνα μιας ανεξέλεγκτης αγοράς που καθένας κάνει ό,τι θέλει».
Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν και καταγγελίες για αναντιστοιχία ανάμεσα στην αναγραφόμενη (στη συσκευασία) και στην πραγματική ποσότητα προϊόντων, ενώ ήδη σε 238 ετικέτες έχει μειωθεί «επίσημα» η ποσότητα.

Δημήτρης Κασιμάτης
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: