Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Φιλικός αγώνας: Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Καμπανιακός Β' (1 - 0)2 - 1. Φιλική νίκη στα σημεία

Σ' ένα αμφίρροπο φιλικό παιχνίδι στην Πέλλα, ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος νίκησε στις λεπτομέρειες τον αξιόμαχο Καμπανιακό Β'.
Τα τρεξίματα περίσσεψαν στον αγωνιστικό χώρο κι από τις δύο ομάδες, οι οποίες με καλή και πειθαρχημένη αμυντική λειτουργία, περιόρισαν τους αντίπαλους επιθετικούς και την παραγωγή επικίνδυνων φάσεων με καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα. Αρκετές οι ημιτελείς προσπάθειες, που παρότι ξεκινούσαν με καλές προϋποθέσεις και καλή ανάπτυξη, δεν κατέληγαν σε τελικές που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες με κάποιο τέρμα. Είναι και το πρώιμο στάδιο προετοιμασίας, με τα πόδια πιο βαριά και την εμφανή έλλειψη φρεσκάδας, είδε πρόκειται για ομαδικές, είτε για ατομικές προσπάθειες. Κάποια σουτ από μακρινή ή μέση απόσταση, δεν ήταν τόσο φιλόδοξα και στην πλειοψηφία τους ήταν άστοχα.
Μεγαλύτερη κατοχή για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το δεύτερο που την πήραν με καλύτερη κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οι φιλοξενούμενοι. Και στα δύο ημίχρονα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες, με τα τρία γκολ να επιτυγχάνονται είτε από στατικές φάσεις, είτε από στιγμιαία αμυντικά λάθη. Πιο απαιτητικοί κυρίως στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι, που τους χρεώνονται και οι περισσότερες κατά κάποιον τρόπο επικίνδυνες φάσεις, που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποιο τέρμα.
Προηγήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουράκη από θέση πλάγια και κακή αντίδραση της άμυνας του Καμπανιακού Β', για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι μετά από μια φάση διαρκείας και κοντινό πλασέ, λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κι ενώ τον έλεγχο φαινόταν να τον έχουν οι φιλοξενούμενοι και να δείχνουν ότι αυτοί θα μπορούσαν πιο πολύ να απειλήσουν, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα ένα στιγμιαίο λάθος με ολιγωρία του τερματοφύλακα, για να τον προλάβει ο Ζηματίκας κοντράροντας το βολέ του και στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας, δίνοντας το προβάδισμα και πάλι στους γηπεδούχους, ένα γκολ που έμελλε να είναι και το νικητήριο για την ομάδα της Πέλλας, αφού κυρίως στα τελευταία λεπτά με την κούραση να καταβάλει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, τα εύκολα λάθη δεν επέτρεψαν να παραχθούν καλές φάσεις.

Για την Πέλλα ξεκίνησαν οι Παναγιωτόπουλος, Πολυχρονόπουλος, Πλιόγκας, Μέτα, Παναγιωτέλης, Νινιατσούδης, Παντικίδης, Μπουράκης Δ., Μήτκας, Σαλικίδης, Ηλιάδης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Βασίλας, Μπουράκης Ε., Αλμπάνης, Αλευρούδης, Γκάβα, Ζηματίκας, Μπιτσιάκης, Πιτσάρης, Γιαλατζής Π., Γιαλατζής Α..
Επόμενο φιλικό για την Πέλλα το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα στην Ελεούσα με τον τοπικό Φίλιππο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: