Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Φιλική νίκη προετοιμασίας με προχωρημένη εμφάνιση

Σ' ένα αρκετά καλό παιχνίδι για την πολύ πρώιμη για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων περίοδο, με ένταση, ρυθμό και ελκυστικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ο καλύτερος Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας πέτυχε φιλική νίκη στον Πενταπλάτανο με αντίπαλο τον ιδιαίτερα αθλητικό τοπικό Φίλιππο.
Με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι για φέτος, με τους γηπεδούχους να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους στις 7/8 και τους φιλοξενούμενους στις 10/8, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος δεν θα περίμενε να δει τόσο ποιοτικό κατά διαστήματα παιχνίδι, σ' ένα άριστα διατηρημένο γήπεδο από τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας. Εκτός από τις άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, η διοίκηση του Φίλιππου Γιαννιτσών, φρόντισε και για την άρτια διοργάνωση της φιλικής αναμέτρησης, με την ύπαρξη απινιδωτή και την παρουσία γιατρού αγώνα.
Το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους που είχαν την κατοχή και την γρήγορη ανάπτυξη και συνέπεια αυτών την δημιουργία αρκετών φάσεων μπροστά στο τέρμα του Φίλιππου, με δύο απ' αυτές να βρίσκουν στόχο και να δίνουν προβάδισμα δύο πολύ όμορφων σε δημιουργία και εκτέλεση τερμάτων, με σκόρερς τους Μήτκα και Ηλιάδη. Οι γηπεδούχοι που είχαν πιο πολύ παθητικό ρόλο σ' αυτό το διάστημα, επιθετικά προς το τέλος του ημιχρόνου, δημιούργησαν μια δυο προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν αξιοποιήθηκαν από τους επιθετικούς.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την μείωση του σκορ για τον Πενταπλάτανο με κοντινό σουτ του Πολατιάν, μετά από αναταραχή στην άμυνα της Πέλλας. Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου με τις αλλαγές κι από τους δύο προπονητές Μαβίδη και Αμπιντίν, ήταν ισορροπημένο με του γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και τους φιλοξενούμενους με καλή κυκλοφορία να βγαίνουν με ξαφνικές αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς σοβαρές απειλές κι από τις δύο ομάδες μπροστά στα δύο τέρματα. Το 1 - 3 με τον Ζηματίκα για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας σε κείνο το χρονικό σημείο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στους φιλοξενούμενους που κυριάρχησαν στο υπόλοιπο του αγώνα, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μήτκα σε τρεις περιπτώσεις, Ζηματίκα, Μέτα, Νινιατσούδη και Μπιτσιάκη, με τον τελευταίο, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και πάσα του Μήτκα, να πλασάρει ωραία και να γράφει το τελικό 1 - 4.
Χρήσιμα τα συμπεράσματα για τους δύο προπονητές που φέτος ανέλαβαν τις ομάδες και θα χρειαστούν εύλογο χρόνο για να τις προετοιμάσουν κατάλληλα για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων και που χρησιμοποίησαν όσους ποδοσφαιριστές είχαν στην διάθεσή τους, δοκιμάζοντας αρκετές θέσεις και σχήματα.
Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ξεκίνησε με τους Βασίλα, Παναγιωτέλη, Μουρούνογλου, Πλιόγκα, Παντικίδη, Αλμπάνη, Μπουράκη Δ., Πολυχρονόπουλο, Νινιατσούδη, Μήτκα και Ηλιάδη ενώ αγωνίστηκαν στην επανάληψη και οι Μπουράκης Ε., Μέτα, Μάζνης, Ζηματίκας, Μπιτσιάκης και Κωνσταντινίδης Λ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: