Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Κόντρα σε υπόγεια δίκτυα και σκιώδεις χορηγούς με σκοπό την εξόντωσή του η εκλογή Καρασμάνη στην Πέλλα

Ένα από τα θρίλερ που διαδραματίστηκαν στην Πέλλα στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις αφορούσε την εκλογή του Γιώργου Καρασμάνη, τόσο γι αυτά που έγιναν όσο και για αυτά που δεν έγιναν.
Ωστόσο οι πολίτες του νομού Πέλλας αντιλαμβανόμενοι το ειδικό πολιτικό βάρος που διαθέτει και τον ενδεχόμενο κίνδυνο υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του νομού στα κέντρα των αποφάσεων, εν μέσω μεγάλων έργων υποδομής σε εξέλιξη για το νομό συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου (παρά την αντίθετη προτροπή ορισμένων κέντρων) με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει μια επιπλέον έδρα στο νομό, την οποία και έλαβε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Βέβαια αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα των εκλογών της 21ης Μαΐου και το διάστημα έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μόνο σε σκοτεινά υπόγεια θα μπορούσαν να σχεδιαστούν ή να αποτελούν ένα νέο σενάριο για το House of Cards του Netflix.
Ανηλεής «πόλεμος» στο πρόσωπο του Γιώργου Καρασμάνη από υπόγεια και μη δίκτυα του νομού.
Σκιώδεις χορηγοί που προσέφεραν σαν άλλοτε 30 αργύρια ποσά με πενταψήφιο νούμερο έχοντας μοναδικό στόχο την πολιτική του εξόντωση.
Υποψηφιότητες που προκαλούν ερωτηματικά για τον πραγματικό λόγο καθόδου τους στις εκλογές.
Ανταλλαγές ψήφων με χώρους άλλων κομμάτων.
Η διανομή κομματικών ψηφοδελτίων που δεν έγινε ή που πετάχτηκαν ως φέιγ βολάν, με έμμεσο στόχο να πέσουν τα ποσοστά της Νέα Δημοκρατίας.
Διεκπεραιωτικές επισκέψεις στελεχών on camera αλλά και επισκέψεις off camera! σε συγκεκριμένα κέντρα του νομού.
Όλες αυτές οι ενέργειες προφανώς δεν είχαν σκοπό την ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και την σταθερότητα της χώρας αλλά την πολιτική εξόντωση του Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος ωστόσο άντεξε, έμεινε όρθιος και εξελέγη αποτελώντας η εκλογή του τιμή τόσο για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όσο και για την ίδια τη νέα σύνθεση της Βουλής.
Δυστυχώς για ορισμένους ο σχεδιασμός τους δε τελεσφόρησε βρίσκοντας ανάχωμα πρώτα στους ίδιους τους πολίτες της Πέλλας αλλά κυρίως στον ίδιο τον Γιώργο Καρασμάνη.

Πηγή: pellasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: