Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Συναγερμός στην UEFA για χειραγωγημένα ματς στο Conference League!

Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της UEFA, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι δύο παιχνίδια του Europa Conference League είναι ύποπτα για χειραγώγηση και το διοικητικό όργανο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έχει ανοίξει τους φακέλους των εν λόγω ματς.
Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Athletic, οι δύο αναμετρήσεις που εξετάζονται από την UEFA για χειραγώγηση είναι της Αλασκέρτ με την Άρσεναλ Τιβάτ, η οποία έληξε 6-1, και της Ρίγας με την Μασεντονίγια, η οποία έληξε 4-1.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA: «Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική της, η UEFA απέχει από το να σχολιάζει έρευνες ή ακόμη και την ύπαρξη πιθανών ερευνών για υποτιθέμενους στημένους αγώνες, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες έρευνας. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες κατά των στημένων αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η UEFA παρέχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης στις εθνικές της ομοσπονδίες και, ειδικότερα, στο δίκτυο των Αξιωματικών Ακεραιότητας που διορίζονται σε κάθε εθνική ομοσπονδία.
"Ο σύλλογός μας θέτει πάντα μόνο τα υψηλότερα στάνταρ εντός και εκτός γηπέδου. Οι αρχές της ακεραιότητας είναι η ουσία του ποδοσφαίρου", δήλωσε εκπρόσωπος της λετονικής ομάδας RFS. "Πάντα αποδεικνύουμε τα πάντα στο γήπεδο. Τα δύο ματς με τη Μασεντονίγια, που κερδίσαμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από την πλευρά μας. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε"».

Πηγή: metrosport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: