Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Ο αρχιερέας της αναισθησίας

Αστακομακαρονάδες με απάκι, εξαγγελίες για γέλια και διαπλεκόμενο μαύρισμα, εις υγείαν των κορόιδων που τον προίκισαν με σαράντα τακατόΟνειρεύομαι στην άλλη μου ζωή να αποκτήσω την αναισθησία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληρονόμησε από τον πατέρα του. Να καίγεται το σύμπαν γύρω μου και να κάνω μακροβούτια στο Μυρτώο Πέλαγος. Να γίνεται πομπή θανάτου 1000 χιλιομέτρων από ξένους χούλιγκανς μέσα στα σύνορα της χώρας μου και να περιδρομιάζω αστακομακαρονάδες με απάκι. Να με καλούν δίκαιοι και άδικοι να παρέμβω κι εγώ να τους γράφω στις ρώγες μου. Να μου καταλογίζουν διαπλοκή και διαφθορά και απτόητος να τραπεζώνω και να κοιμίζω ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Να έχω καταδικάσει τη μισή Ελλάδα σε καλοκαίρι χωρίς διακοπές και μολαταύτα να εξαφανίζομαι για 10-15 μέρες, σαν στέλεχος που κλείνει η εταιρία του για τον Αύγουστο. Να με κατακλύζει ο λαός μου στις χριστοπαναγίες και να εμφανίζομαι μαύρος σαν κατράμι στην εκκλησία να μοιράζω «καλές Παναγιές». Και όταν επιτέλους δεήσω να εμφανιστώ στην Αθήνα επειδή δεν γινόταν αλλιώς, να ανασύρω από το συρτάρι παλιά ανεφάρμοστα μέτρα, να τα πλασάρω για καινούρια και να γελάω με τα γίδια που με πιστεύουν και με ψηφίζουν.
Ναι, ξέρω. Σαράντα τακατό. Αυτό το σλόγκαν θα κουδουνίζει στα αυτιά μας επί μία τετραετία και αυτό το σύνθημα όλους θα μας ενώνει. Ξαναπήγε η βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο; Σαράντα τακατό. Δεν φτάνουν τα λεφτά για να βγει ο μήνας; Σαράντα τακατό. Καταργήθηκαν τα βοηθήματα για το ρεύμα και τα καύσιμα; Σαράντα τακατό. Καίγονται τα δάση μας και φυτρώνουν στα βουνά ανεμογεννήτριες; Σαράντα τακατό. Έρχονται χουλιγκαναραίοι και μαχαιρώνουν ατιμώρητοι τα παιδιά μας; Σαράντα τακατό.
Χύμηξαν τα κοράκια των funds να μας πάρουν τα σπίτια; Σαράντα τακατό. Καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα και θεσπίζεται 16ωρο με γαρντούρα μηδενικά συμβόλαια; Σαράντα τακατό. Τινάζονται στον αέρα αποθήκες πυρομαχικών στην καρδιά της χώρας; Σαράντα τακατό. Μας χέζουν πατόκορφα και μας καταστρέφουν τις πόλεις οι δημαρχάρες της δεξιάς; Σαράντα τακατό. «Αυτή την Ελλάδα θέλετε, αυτή την Ελλάδα ψηφίσατε, αυτή την Ελλάδα θα πάρετε». Μήπως έχει άδικο; Γιατί του ζαλίσουμε τον έρωτα του χριστιανού;
Κακώς επέστρεψε δεκαπενταυγουστιάτικα από την Κρήτη ο Μητσοτάκης και κάκιστα σπατάλησε δύο ώρες για να μιλήσει για μπάλα με αυτόν τον χλεχλέ τον Τσεφερίν . Τους ολιγάρχες του ποδοσφαίρου μπορεί να τους δει ό,τι ώρα θέλει, στην αυλή του κυκλοφορούν άλλωστε. Αρκούσε χθες μία συνομιλία με Ζουμ από την αμμουδιά, με από πάνω πουκάμισο και γραβάτα, από κάτω μαγιό και σαγιονάρες. Αφού έτσι κι αλλιώς θα ξαναγυρίσει άμεσα στα νησιά για καμιά ντουζίνα μπάνια, τι το ήθελε το ιντερλούδιο;
Δεν είναι να πεις ότι σκαρφίστηκε τίποτε πρωτότυπα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Ποιος να τα σκαρφιστεί άλλωστε για λογαριασμό του, ο Βρούτσης που δεν ξέρει τι σχήμα έχει η μπάλα ή ο Αυγενάκης που ασχολείται πια με μπουλντόζες και φτυάρια;
Το… ρηξικέλευθο σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μη χυθεί άλλο αίμα στους αθλητικούς χώρους είναι το ίδιο κι απαράλλαχτο που εξαγγέλθηκε από 4-5 υφυπουργούς στο πρόσφατο παρελθόν, άντε, με πρόσθετη εσάνς από δακρυγόνα, ώστε να δικαιολογηθεί η πρόσληψη περισσότερων μπάτσων. «Γελάνε μαζί του και οι σύνδεσμοι οπαδών», όπως έγραψε στο σχόλιό του ο χαλκέντερος Αντώνης Φουντής.
Δεν είναι όμως μόνο οι παλινωδίες και η κοροϊδία, ούτε μπορεί να θεωρηθεί δείγμα αθώας προχειρότητας η στάση του πρωθυπουργού στο φλέγον ποδοσφαιρικό. Ο ολίγιστος Μητσοτάκης απέφυγε προσεκτικά να αναφερθεί σε νεοναζί χούλιγκανς και μίλησε αόριστα για «εγκληματικά φαινόμενα», αγνώστων ταυτότητας, ξεπλένοντας ξεδιάντροπα τους ακροδεξιούς δολοφόνους της Νέας Φιλαδέλφειας, Κροάτες και όχι μόνο. Αύριο μεθαύριο μπορεί να ρίξει τον φόνο σε τίποτε ζαίους.
Παράλληλα μίλησε ευθέως για «ραντεβού θανάτου», ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι η μοιραία σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν προσυμφωνημένη. Και τι να έλεγε δηλαδή, ότι οι εδώ ομοϊδεάτες των Κροατών χιτλερικών είναι πιστά φιλαράκια και χρήσιμα δεκανίκια του κόμματός του; Ή ότι 2-3 χουντοσπέρματα έχουν υπουργικά πόστα στην κυβέρνησή του; Δεν είναι να παίζεις με ψηφαλάκια τη σήμερον ημέρα, διότι έρχονται και δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές.
Πρόσθεσε και λίγη …Θάτσερ ο Μητσοτάκαρος στο θερινό ποδοσφαιρικό κοκτέιλ και όξω απ’ την πόρτα, γιατί έχουμε και δουλειές στα ακρογιάλια, δεν γίνεται να χάνουμε τον χρόνο μας με τους Κατσουρήδες και τους Καμπανούς. Εδώ δεν έσταξε ουρά γαϊδάρου για τους 57 εξαϋλωμένους των Τεμπών και για τους εκατοντάδες πνιγμένους της Πύλου, με μεμονωμένα θύματα θα ασχοληθούμε; Εξάλλου, σαράντα τακατό και γιασάν του μάγκα. Μη τα ξαναλέμε και χαλάμε το σάλιο μας.

Νίκος Παπαδογιάννης
Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: