Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΔΣΓ | Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη

Την Πέμπτη, 11-01-2024, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον Υφυπουργό κ. Ι. Μπούγα, με θέμα την υλοποίηση του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης και Βουλευτών. Τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, Χρήστος Τανάσκος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιος Σταμενίτης, οι Βουλευτές Πέλλας, Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης και Γεώργιος Καρασμάνης, και ο Δήμαρχος Πέλλας, Ευστάθιος Φουντουκίδης, οι υποστήριξαν το δίκαιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών να εξαιρεθεί του σχεδιασμού και να συνεχίσει να υφίσταται ως αυτοτελές και ανεξάρτητο Πρωτοδικείο.
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγας, ανέφερε, πως ναι μεν η γενική κατεύθυνση του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας θα είναι η λειτουργία ενός Κεντρικού Πρωτοδικείου ανά Π.Ε. και η μετατροπή των υπολοίπων σε Περιφερειακά Πρωτοδικεία, αλλά αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα, που παρουσιάζεται στην Π.Ε. Πέλλας με την ύπαρξη δύο Πρωτοδικείων, και πρόσθεσε, ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση, ούτε έχει εξουσιοδότηση να την λάβει ο ίδιος, και ότι θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η περίπτωση της Π.Ε. Πέλλας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: