Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Δικαίωση του «νόμου Στρατή» από την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ

«Πράσινο» φως για την τοποθέτηση των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) σε οργανικές θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως προβλέπει ο «νόμος Στρατή» που ψηφίστηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης, άνοιξε σε σημερινή συνεδρίασή του (8 Ιουλίου) η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.
Με μεγάλη πλειοψηφία και ψήφους 17-5 σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr, η Ολομέλεια αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μονιμοποίηση των περίπου 35 εργαζομένων, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ. Το Τμήμα είχε εγείρει ζήτημα συνταγματικότητας στοn νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η Ολομέλεια έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα αντισυνταγματικότητας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την τοποθέτηση των εργαζομένων στις οργανικές τους θέσεις.
Αναμένεται νεότερη απόφαση σε επίπεδο Τμήματος, στην κατεύθυνση του ελέγχου των προϋποθέσεων του «νόμου Στρατή» που απαιτείται να πληρούν οι εργαζόμενοι. Η τελική απόφαση εκτιμάται ότι θα ληφθεί στο επόμενο 15νθήμερο. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υπαλλήλων έχουν ήδη σταλεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί το Ταμείο αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι. Ο εκκαθαριστής του Ταμείου τούς έχει ενημερώσει ότι δεν θα λάβουν τη μισθοδοσία που δικαιούνται για τον μήνα Ιούνιο «λόγω μη επαρκούς αποθεματικού».

Στέργιος Ζιαμπάκας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: