Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ο Ιρλανδός υπ. Οικονομικών νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας είναι ο διάδοχος του Μάριο Σεντένο, καθώς εξελέγη προέδρος του Eurogroup. O Μάριο Σεντένο είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.
Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Eurogroup ήταν, εκτός από τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, ήταν η Ισπανίδα ομόλογός του Νάντια Καλβίνο και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα. Ο Ντόνοχιου ανήκει στο ΕΛΚ, η Καλβίνο στους Σοσιαλιστές και ο Γκραμένια στους Φιλελεύθερους.
Καθώς δεν επιτεύχθηκε αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο -κανείς από τους τρεις δεν πήρες τις αναγκαίες 10 ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας- πραγματοποιήθηκε και δεύτερος γύρος, από τον οποίο αποσύρθηκε ο Πιερ Γκραμένγκα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: