Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

«Ετελείωσε κατόπιν ενεργειών μου»

Συμβαίνουν και στο επιτελικό κράτος. Υπουργοί να «σφάζονται» στην αρένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το ποιος έχει την πατρότητα ενός ανακουφιστικού μέτρου για τους ελαιοπαραγωγούς της εκλογικής περιφέρειάς τους.
Η φράση «ετελείωσε κατόπιν ενεργειών μου» παραμένει εν τέλει διαχρονική και δεν αφορά μόνο κάποιους γραφικούς πλην συμπαθητικούς πολιτευτές του ελληνικού κινηματογράφου. Αποτελεί πραγματικότητα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην επαρχία του 21ου αιώνα.
Στις τελευταίες εκλογές, στη Φθιώτιδα, εξελέγησαν δύο υπουργοί. Πρώτος και με διαφορά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με κάτι περισσότερους από 19.000 σταυρούς. Δεύτερος, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου με περίπου 14.000 ψήφους.
Ο χρ. Σταϊκούρας χρεώνεται στο καραμανλικό στρατόπεδο, ο Γ. Οικονόμου είναι κοντά στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του νομού είναι οι ελαιοπαραγωγοί. Στο αίτημά τους για οικονομική ενίσχυση έσπευσαν να απαντήσουν και οι δύο πολιτευτές.
Μόνο που το πράγμα μπερδεύτηκε στο ποιος τελικά ικανοποίησε το αίτημά τους. Ανακοίνωση στην ανακοίνωση αποκαλύφθηκε τελικά ότι ο κ. Οικονόμου προέβη σε μια πολιτική απρέπεια που δεν τη συγχώρησε ο εσωκομματικός αντίπαλός του κ. Σταϊκούρας, «καρφώνοντάς» τον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η απρέπεια αφορούσε επιστολή που διακινούσε ο κ. Οικονόμου και με την οποία διεκδικούσε την πατρότητα της ενίσχυσης. Με προσεκτικό τρόπο ο κ. Σταϊκούρας απέδειξε ότι αυτή η επιστολή ήταν αβάσιμη. Ο κ. Οικονόμου δεν ανταπάντησε γιατί είναι προφανές ότι η υπόθεση θα ξέφευγε περισσότερο στη συνέχεια.
Και επειδή αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν αντιδρά καλά όταν δέχεται πίεση, κάπως έτσι –και προς το παρόν τουλάχιστον– αποφεύχθηκε η κλιμάκωση. Ωστόσο, η ζημιά έγινε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Οικονόμου χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη». Και μπορεί το θέμα να μη βρήκε τη θέση που του άρμοζε στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, αυτό όμως δεν αναιρεί την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου του.
Μένει να δούμε αν αυτή η αντιπαράθεση θα μείνει σε τοπικό επίπεδο ή αν θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων μεταξύ των στρατοπέδων που συνυπάρχουν εντός της Ν.Δ..
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: