Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Νίκη Αξού - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0. Μια ισοπαλία που «βόλεψε» ίσως μόνο τον... διαιτητή!

Λευκή ισοπαλία στην Αξό, σ' ένα κατά διαστήματα αρκετά δυνατό έως σκληρό παιχνίδι με πολύ ένταση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, με τις δύο ομάδες την τοπική Νίκη και τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας να ψάχνουν επιμόνως μόνο το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, αλλά να φεύγουν από το γήπεδο κυρίως οι φιλοξενούμενοι που έχασαν τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, ανικανοποίητοι μόνο με τον βαθμό και αγανακτισμένοι με τις απαράδεκτες αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης.
Καθαρά αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και την υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα -εκτός του πρώτου 25λεπτου που η εικόνα ήταν κάπως πιο ισορροπημένη-, είτε αγωνίζονταν ισάριθμοι με τους αντιπάλους τους, είτε με αριθμητικό μειονέκτημα όπως τους συνέβη για περίπου 45 λεπτά (25'-70'), γιατί έτσι αποφάσισε αυθαίρετα ο ρέφερι «κιτρινίζοντας» λανθασμένα δύο φορές μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά τον Ηλιάδη, την πρώτη γιατί είδε μόνο αυτός "θέατρο" σε ανατροπή του επιθετικού της Πέλλας από αμυντικό των γηπεδούχων (ξεκάθαρη παράβαση εντός περιοχής με τον αμυντικό με το απλωμένο πόδι του να πατάει το δεξί πόδι του επιθετικού και να τον ανατρέπει!) και την δεύτερη σε μια δυνατή μεν, πεντακάθαρη και σε καμιά περίπτωση αντιαθλητική δε επαφή και των δύο ποδοσφαιριστών μόνο στην μπάλα (κόντρα), είδε επικίνδυνο παιχνίδι από τον ποδοσφαιριστή της Πέλλας, με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει. Είναι η πρώτη κόκκινη κάρτα που δέχεται ο ποδοσφαιριστής της Πέλλας στα 20 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ένας ποδοσφαιριστής με άψογο ήθος και συμπεριφορά εντός κι εκτός γηπέδων, κι αυτό αποτελεί «παράσημο» για τον κακό και σήμερα «αξιολογημένο» εθνικών κατηγοριών διαιτητή!
Φυσικά και δεν έχω καμία αναστολή ή ενδοιασμό να παραδεχθώ, την τραβηγμένη και πολύ αυστηρή με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβολή και του ποδοσφαιριστή της Αξού Κοροσιάδη στο κέντρο του γηπέδου (προφανώς δεν ήταν η χειρότερη παράβαση της αναμέτρησης) για τέτοιας σημασίας παιχνίδι, αλλά και για την συνέχεια, την τελευταία κρίσιμη αγωνιστική και τα play out, με τα ρόστερ σχεδόν όλων των ερασιτεχνικών ομάδων και της δικής μας ΕΠΣ, κι όλων των υπολοίπων της επικράτειας, για πολλούς και διάφορους αντικειμενικούς λόγους να βρίσκονται στα όριά τους και να προβληματίζονται έντονα και για τις μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα τους προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πολύ καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τους Τζιότζιο, Παναγιωτέλη, Μήτκα, Πλιόγκα, Καρκαμάνη, Βογιατζή και Μπουράκη που θα μπορούσαν να τελειώσουν ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα το παιχνίδι, ενώ οι δύο μοναδικές αξιόλογες για τους γηπεδούχους μια στο ξεκίνημα και μια στο τέλος του αγώνα από τους Νικολαΐδη και Πολατίδη αντίστοιχα, με την δεύτερη να είναι και αυτή με την οποία θα μπορούσαν να «κλέψουν» το τρίποντο στις καθυστερήσεις. Βάση ευκαιριών και εικόνας σίγουρα η Πέλλα δικαιούνταν κάτι περισσότερο, όμως σ' ένα παιχνίδι «ρευστό» στο σκορ και ασταθές λόγω των διαιτητικών αποφάσεων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, κανείς δεν μπορεί να μην θεωρήσει την ισοπαλία ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Σήμερα ο κ. Γιουματζίδης ξεπέρασε ακόμη και τον χειρότερο εαυτό του, υπερόπτης, αλαζονικός και απόμακρος, που δεν επιδέχεται την περίπτωση λάθους από μέρους του δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία με μια προειδοποίηση ή έντονη παρατήρηση στον υποτιθέμενο κατά την κρίση του «παραβάτη» ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα, ένας διαιτητής που διαχρονικά στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο, με διακριτική ευχέρεια αποδεκατίζει ομάδες, κυκλοφορώντας και «οπλοφορώντας» έχοντας μια κάρτα συνεχώς στο χέρι του από το σφύριγμα της έναρξης, προσβάλλοντας και τιμωρώντας σε αρκετές περιπτώσεις με τις αποφάσεις του ερασιτέχνες παράγοντες, προπονητές και κυρίως ποδοσφαιριστές, παραγνωρίζοντας προσωπικότητες και προσπάθειες και χωρίς να σκέφτεται ούτε το χθες, ούτε το σήμερα, ούτε το αύριο των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και πως αυτές υπάρχουν σήμερα. Απαιτεί τον σεβασμό απ' όλους και δικαίως, άλλωστε νομίζω ότι μέχρι σήμερα του αποδίδεται πλήρως από τους περισσότερους και δεν αφορά αυτό μόνο αποκλειστικά την διαιτητική υπόσταση, αλλά δυστυχώς ο ίδιος είναι κακός διαχειριστής του δικού του προς τους άλλους. Ως Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας του ευχόμαστε τα καλύτερα στην καριέρα, την υγεία και την ζωή του, αλλά σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να τον ξανασυναντήσουμε με την ομάδα μας στους αγωνιστικούς χώρους, γιατί εκτός από τον εκνευρισμό και την πίεση που μεταδίδει στους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι, με τέτοια ευκολία και συχνότητα αποβολών, κινδυνεύει και η ίδια η ύπαρξη μας. Νομίζω δεν ήμαστε ο πιο «παραβατικός» σύλλογος του νομού και της επικράτειας, όπως μας αντιμετωπίζει σε κάθε παιχνίδι ο κ. Γιουματζίδης. Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε συνέχεια τις βεβιασμένες τιμωρητικές διαθέσεις του και στην εξέλιξη των αγώνων τα διαιτητικά του αδιέξοδα. Ναι να τιμωρούμαστε φυσικά όταν ήμαστε «παραβάτες» και με τις βαρύτερες τιμωρίες αν αυτό επιβάλλεται από το είδος και το μέγεθος των παραβάσεων, όχι όμως δεν αξίζουμε τέτοιες διαιτητικές ακραίες συμπεριφορές όπως την χθεσινή, για υποτιθέμενες παραβάσεις και μάλιστα όταν ένας έμπειρος διαιτητής έχει την ευχέρεια του χρόνου να τις διαχειριστεί και να τις κρίνει πιο ψύχραιμα!
Την επόμενη αγωνιστική και τελευταία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η Πέλλα υποδέχεται τον πρωτοπόρο Εθνικό Γιαννιτσών και η Αξός φιλοξενείται από την Δόξα Μελισσίου.
Οι συνθέσεις
Νίκη Αξού (Παπαδόπουλος): Θωμαΐδης, Καρράς, Κωνσταντίνου (Ροίδης 36', Θωμαΐδης 65'), Γιαλίδης, Μπακάλογλου, Αβτζόγλου, Κοροσιάδης, Σάρρα (Σαρόγλου 46'), Φυντάνης (Ανδρεάδης 76'), Πολατίδης, Νικολαΐδης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης (Ζηματίκας 78'), Γουργούνης (Καραμούζας 78'), Τζιότζιος, Πλιόγκας, Καμπούρης, Πιτσάρης, Καρκαμάνης, Ηλιάδης, Μπουράκης, Μήτκας (Βογιατζής 65'). Απόντες Μπρατσούδης, Κωνσταντινίδης, Στάγκος, Κούμπους, Βουδούρης, Νινιατσούδης.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: