Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - ΠΑΟΚ Δαμιανού (1-1)3-1. Νίκησε τον πολύ καλό ΠΑΟΚ, το άγχος και τον κακό του εαυτό

Νίκη μετά από περίπου 3 μήνες πέτυχε ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, υποδεχόμενος τον πολύ καλό σήμερα, τουλάχιστον για τα 80 λεπτά του αγώνα, ΠΑΟΚ Δαμιανού. Αλλά εκτός από τον αξιόλογο αντίπαλό του, νίκησε μαζί το άγχος και τον κακό του εαυτό των προηγούμενων αγώνων, που έτειναν να γίνουν από αγωνιστική σε αγωνιστική δεύτερη φύση του. Λιγοστός ο κόσμος, πιο «θορυβώδεις» και ένθερμοι οι φιλοξενούμενοι...
Μπορεί να μπήκαν πιεστικά και αρκετά ζωηρά οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, να είχαν την κατοχή και την εδαφική υπεροχή, αλλά τους έλειψε ο σωστός προσανατολισμός, η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Σαλονικίδη, με τους φιλοξενούμενους καλοστημένους, πιο υπομονετικούς και πιο μεθοδικούς, να αποκρούουν τις επιθέσεις και να ψάχνουν και να βρίσκουν πολύ λιγότερες, αλλά πιο απειλητικές στιγμές προς το τέρμα του Σαββουλίδη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση πλάγια δεξιά του Τσαβδάρη (30'), ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν εκτέλεσε σωστά από πλεονεκτική θέση, με τον Σαββουλίδη να μπλοκάρει εύκολα. Από κείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους με αρκετές επιθέσεις, όχι όμως και μεγάλες ευκαιρίες, αλλά βρήκαν την καλύτερη και καθαρότερη, όταν σε ανατροπή του Καραμούζα, ο ρέφερι με την σύμφωνη γνώμη του πρώτου βοηθού, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιότζιος (40') για να φέρει το παιχνίδια στα ίσια και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου. Λίγο νωρίτερα δύο καλές φάσεις με κεφαλιές από τους Καραμούζα σε σέντρα του Μήτκα και Τζιότζιο από εκτέλεση φάουλ του Καμπούρη, έφυγαν άουτ χωρίς θετικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους...
Το δεύτερο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την κατοχή και εδαφική υπεροχή στους γηπεδούχους, αλλά χωρίς ιδιαίτερες φάσεις στο αντίπαλο τέρμα και τους φιλοξενούμενους να στέκονται αρκετά καλά και σταδιακά να γίνονται πιο φιλόδοξοι, ζητώντας ένα δεύτερο τέρμα. Το δεκάλεπτο 70'-80' ήταν η χρυσή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει κάτι περισσότερο από την φαινομενικά «διασφαλισμένη» βάση εικόνα των δύο ομάδων ισοπαλία, όσο μπορεί να το πει αυτό κανείς για το ρευστό 1-1. Ο Σαββουλίδης προλαβαίνει τον Βαγγελή που έβγαινε μόνος απέναντί του, κι ακολουθεί η πολύ καλή ευκαιρία του Ιορδανίδη, μετά από χτύπημα φάουλ του Αλεξανδρίδη, που αιφνιδιασμένος δεν μπόρεσε να σουτάρει από κοντά, με τον Σαββουλίδη να επεμβαίνει άμεσα. Αμέσως μετά ωραία ατομική προσπάθεια του Φλώρου και σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σαββουλίδη και φεύγει άουτ. Στο 78' η ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, όταν και πάλι ο Ιορδανίδης αυτή τη φορά σε εκτέλεση πέναλτι που υπέδειξε ο ρέφερι σε χέρι ποδοσφαιριστή της Πέλλας, νικιέται από τον Σαββουλίδη, που μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Κι ενώ ο ΠΑΟΚ Δαμιανού έχανε αυτό το δεκάλεπτο τον ένα match ball μετά το άλλο, ήρθε ο Ηλιάδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, να αναλάβει πρωτοβουλία και να βγάλει την Πέλλα από το αδιέξοδο, αρχικά δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινό σουτ (80') ύστερα από φάση διαρκείας και ασταθή απόκρουση του Σαλονικίδη σε σουτ του Μήτκα και πέντε λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 3-1, τελειώνοντας και το παιχνίδι. 
Ότι ακολούθησε μέχρι το τέλος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους ανακουφισμένους με το αποτέλεσμα αφού αγνοούσαν την νίκη από την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου όταν είχαν νικήσει την προσεχή αντίπαλό τους (Νίκη Αξού) με το ίδιο σκορ και τους φιλοξενούμενους απογοητευμένους να τα έχουν με την τύχη τους που δεν πήραν τίποτα από την αναμέτρηση.
Ένεση βαθμολογικής ανάσας και ψυχολογίας το σημερινό παιχνίδι και αποτέλεσμα για την ασταθή και σήμερα Πέλλα που βρήκε μπροστά της, στα όποια πλάνα δοκίμασε ο Γιάννης Χαρπίδης και τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ενώ το Δαμιανό με πολύ καλύτερη ποδοσφαιρική εικόνα από τον πρώτο γύρο, έστω κι αν δεν πήρε βαθμολογικά κάτι θετικό, η αυτοπεποίθηση και η φιλοδοξία που έβγαλε σε μια δυνατή έδρα και με δυνατό αντίπαλο και η εμπειρία της καλύτερης ίσως διαχείρισης τέτοιων αγώνων σε ανάλογες περιστάσεις, μόνο ως κέρδη για το μέλλον μπορούν να εκληφθούν.
Καλή και κοντά στις φάσεις σε γενικές γραμμές η διαιτητική τριπλέτα στο αγωνιστικό κομμάτι (με τον ρέφερι να δικαιώνεται από τα βίντεο στις δύο παραβάσεις με τα πέναλτι που υπέδειξε, όχι όμως και στο φάουλ και την κίτρινη του Σαββουλίδη), αρκετά ελαστική και ανεκτική στο πειθαρχικό.
Την επόμενη κανονική αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στην Αξό, ενώ το Δαμιανό την ερχόμενη Κυριακή υποδέχεται σε εξ αναβολής παιχνίδι το Λιπαρό, ενώ στην κανονική επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει το Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Πλιόγκας (Κωνσταντινίδης 69'), Τζιότζιος, Γουργούνης (Μακρίδης 64'), Καμπούρης, Πιτσάρης, Μπουράκης, Καραμούζας (Καρκαμάνης 59'), Στάγκος (Ηλιάδης 46'), Μήτκας. Απόντες Μπρατσούδης Χ., Βογιατζής, Κούμπους, Βουδούρης, Νινιατσούδης.
ΠΑΟΚ Δαμιανού (Αλεξιάδης): Σαλονικίδης Π., Πέσιος, Αλεξανδρίδης Κ., Πρέτσι, Κάζογλου, Σαλονικίδης Ι. (Γρηγοριάδης 86΄), Τσαβδάρης (Βαγγελή 55'), Παντελίδης, Χατζηαλεξιάδης (Αλεξανδρίδης Γ. 55'), Φλώρος, Ιορδανίδης.
 







*Φάσεις και γκολ αργότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: