Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ξεκινούν από σήμερα οι σχολικές εκδρομές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας από σήμερα, 1η Μαρτίου, ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές που θα περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση.
Δυνατή είναι και πάλι από σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών, ημερήσιων μετά την έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ ή πολυήμερων,μετά τη σχετική απόφαση που πήρε η επιτροπή των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Πλέον, θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.
Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν:
  • ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ
  • κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.
Σχολικές εκδρομές: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει:
  • Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών,διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
  • Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.
  • Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
  • Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ».
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: