Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Τα αποτελέσματα των αγώνων κυπέλλου της Τετάρτης 18/1 στην ΕΠΣ Πέλλας

Με μια σούπερ έκπληξη ολοκληρώθηκε η 3η φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Πέλλας. Ο ΑΣ Σεβαστιανά 2018 από τις καλές και φιλόδοξες ομάδες της Α' Ερασιτεχνικής, πέταξε έξω με ανατροπή από τον θεσμό του κυπέλλου τον ισχυρό και φιλόδοξο ΑΣ Γιαννιτσά που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής! Στα άλλα παιχνίδια τα θεωρητικά φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα των πιο αδύναμων αντιπάλων τους.
Φίλιππος Γιαννιτσών - Νίκη Αξού (0 - 2)1 - 3
Σ' ένα παιχνίδι που τις ομάδες τις χώριζε μία κατηγορία (Α' Ερασιτεχνική ο γηπεδούχος, Α1 Ερασιτεχνική η φιλοξενούμενη), ο γηπεδούχος Φίλιππος αν και ανταγωνιστικός σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, γνώρισε τελικά την ήττα-αποκλεισμό από την πιο έμπειρη και καλύτερη σε γενικές γραμμές Νίκη Αξού.
Η Νίκη που είχε τον έλεγχο και τα ηνία του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, δημιούργησε κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ ευτύχησε σ' ένα πολύ καλό δίλεπτο να προηγηθεί με δύο ωραία τέρματα (Αποστολούδας 17' και Γεωργιάδης 18') και να βάλει στέρεες βάσεις πρόκρισης, με βάση την μέχρι τότε εικόνα του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να κάθονται στο σχετικά «ασφαλές» 0 - 2 και να αναλώνονται περισσότερο στην διαχείριση του αποτελέσματος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ασκούν μια σχετική πίεση, χωρίς όμως τις μεγάλες φάσεις που θα τους επέτρεπαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η μείωση όμως του σκορ από τον Φίλιππο (Μουστάκας 73'), έδωσε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους και με μια ακόμη πολύ καλή χαμένη ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα και περισσότερη πίστη για ανατροπή. Κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους πιο παθητικούς αλλά να ελέγχουν καλύτερα το παιχνίδι, ήρθε το τρίτο γκολ από αμυντική αδράνεια (Φυντάνης 87΄), για να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και την Νίκη πιο απελευθερωμένη, να είναι και πάλι καλύτερη στο γήπεδο και να δημιουργεί προς το τέλος και κάποιες ακόμη καλές φάσεις για να διευρύνει το σκορ. Το τελικό 1 - 3 απόλυτα δίκαιο, που άφησε θεωρητικά και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, την μεν Νίκη Αξού με την χαρά της πρόκρισης, τον δε Φίλιππο Γιαννιτσών για την ικανοποίηση της αρκετά καλής εμφάνισης απέναντι σε έναν πιο ισχυρό και έμπειρο αντίπαλο.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα του κυπέλλου και οι ομάδες που προκρίθηκαν:


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 3η ΦΑΣΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 0 - 5
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 1 - 3
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ 2018 - ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2 - 1
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ 1 - 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: