Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Η αλαζονεία του... εξαφανισμένου

Κατά την περίοδο 2019-2023 και σε κάθε «στραβή» που συνέβαινε στη χώρα ο πρωθυπουργός εξαφανιζόταν. «Χάθηκε» το καλοκαίρι του 2021 όταν κάηκε η Εύβοια και πάτησε το πόδι του εκεί σχεδόν τρεις μήνες αργότερα.
Το ίδιο συνέβη και τον χειμώνα του 2022 με την επέλαση του χιονιά, όπου εμφανίστηκε καμαρωτός καμαρωτός τρεις μέρες αργότερα, για να επιδοθεί στην αγαπημένη του συνήθεια: να ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.
Κι αν στην πρώτη τετραετία μπορούσε να στηριχτεί στη δικαιολογία ότι παρέλαβε χάος από τους προηγούμενους, αναρωτιέται κανείς τι θα επικαλεστεί τώρα, στη δεύτερη τετραετία, όπου συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Εξαφανισμένος στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου, άφαντος και στη Ρόδο που καιγόταν επί μέρες.
Δεν είναι που δεν πάτησε το πόδι του εκεί, προκαλώντας ακόμα και αρνητικά σχόλια του διεθνούς Τύπου, αλλά το γεγονός ότι βγήκε σε ξένο τηλεοπτικό κανάλι για να δηλώσει ότι μόλις το 15% του νησιού επηρεάστηκε από την καταστροφή! Είναι σαν εκείνο τον ταλαίπωρο στο ανέκδοτο που του έχουν συμβεί τα πάντα, μετά βίας ζει και ωστόσο λέει: «ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα».
Ετσι και τώρα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διακοπές εδώ και μέρες στην πατρίδα του την Κρήτη και δεν θεώρησε σωστό να κάνει μια παρέμβαση για το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και κυρίως, να δικαιολογηθεί για την ανενόχλητη επέλαση των ναζί οπαδών από τα σύνορα έως την Αθήνα. Ποιος; Ο άνθρωπος που επί των ημερών του παρακολουθούνταν οι πάντες μέσω της ΕΥΠ και του Predator.
Ο πολιτικός που βασίστηκε στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», που έστησε το διαβόητο επιτελικό κράτος, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος και μέσω των κατάλληλων δικτύων να ρίχνει τις ευθύνες σε κάποιους άμοιρους διοικητές τροχαίας που τους έχει ξεχάσει και ο Θεός ο ίδιος κάπου στην επαρχία.
Επειτα από τις πρόσφατες εκλογές και το εμφατικό ποσοστό που κατέκτησε, ο πρωθυπουργός μίλησε για «σεμνότητα», προφανώς για να μην «τρομάξει» τον κόσμο. Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι δεν την εννοούσε και δυστυχώς κάπως έτσι θα πορευτεί η χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με την αλαζονεία ενός ανθρώπου που κρύβεται πίσω από το «41 τοις εκατό».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: