Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Εντολή για… «περισσότερη ασφάλεια»

Γειτονιές με μεγαλύτερη προστασία «σε λίγο καιρό» προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ομάδας «ΔΙΑΣ» στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο. Ο πρωθυπουργός -με τα πρόσφατα γεγονότα στο Κουκάκι να παραμένουν χαραγμένα στη μνήμη- είπε πως η «ΔΙΑΣ» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία τονίζοντας παράλληλα πως επιβάλλεται να είναι «οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου».
Με το αφήγημα πως οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου «θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους» τόνισε πως οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο και όχι στα γραφεία.
Παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ο Κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την «εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές» για «περισσότερη ασφάλεια» λέγοντας: «το κάνουμε πράξη».
Εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, επίσης στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.
Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης. 
ΣΥΡΙΖΑ: Άδικες διακρίσεις και παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος
Με κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, επικρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες» καταγγέλλοντας παράλληλα άδικες διακρίσεις στα επιδόματα.
«Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο - και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας - απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών», σχολιάζουν και υπογραμμίζουν πως το κόστος του επιδόματος αυτού «θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
Ενδεικτικά αναφέρουν πως οι δαπάνες για τα γραφεία τους, «από 2,7 εκ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκ.!».
Τσακαλώτος και Ραγκούσης σημειώνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. «καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε» και καταλήγουν λέγοντας πως «οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120€ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή». 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: