Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας με τον βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, κ. Βασίλειο Βασιλειάδη

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφτηκε τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Περ. Ενότητας Πέλλας ο Βουλευτή Πέλλας Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκη), όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοίκηση του Ε.Κ και εκπροσώπους σωματείων.
Στην συνάντηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκε από την διοίκηση του εργατικού κέντρου ότι από το 2010 και μετά υπάρχει μια διαρκή απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και κατεδάφιση του εργατικού δικαίου, με αποτέλεσμα η εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχώς να μεγαλώνει. Τονίστηκε ότι για μας (τους εργαζομένους) επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι η αποκατάσταση και η διεύρυνση των εργατικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα και τον τρόπο καθορισμού του, η κατάργηση όλης της αντεργατικής μνημονιακής νομοθεσίας (όπως η κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012). Επίσης τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας μετην αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την πλήρη στελέχωσή του. Οι ελλείψεις σε προσωπικό στη περιοχή μας είναι μεγάλες Απαιτείται η πρόσληψη ελεγκτών, αλλά και η επαναλειτουργία γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης εργασίας που είναι υπεύθυνη για την τήρηση της νομοθεσία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων που σταμάτησε να λειτουργεί στο νομό από το 2014.
Ιδιαίτερη ανηφόρα έγινε στα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στην περιοχή που αγγίζουν το 65% γι' αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε να δοθούν κίνητρα στην περιοχή και για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Τονίστηκε ότι καταλυτικό ρόλο, που η περιοχή οδηγήθηκε στην οικονομική καθυστέρηση και την υπανάπτυξη διαδραμάτισε η απομόνωση και ο αποκλεισμό της από τα βασικά μεταφορικά και ενεργειακά δίκτυα. Η συμπλήρωση, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών οι οδικοί άξονες, η σύνδεση με την Εγνατία αλλά και η Σιδηροδρομική Σύνδεση και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, είναι απαραίτητοι όροι για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η περιοχή της Πέλλας
Επίσης αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν εργαζομένους της περιοχής όπως στον κλάδο των εργαζομένων στα κονσερβοποιεία διαλογητηρια ψυγεία σε σχέση με το ταμείο ανεργίας, τους χείριστες μηχανήματων, την αποκατάστασης άδικων συνταξιοδοτικών διατάξεων του ν 4336/15 για τα μέλη των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες, την ολοκλήρωση και παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού Γιαννιτσά 3 στο αρχοντικό.
Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έγινε στον κλάδο των Καθαριστριών σχολείων και στον αγώνα για την αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσης από εργολάβους σε συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δίκαιου.
Ο βουλευτής Πέλλας κ. Βασιλειάδης με την σειρά του αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουνγίνει από την πλευρά για πολλά από τα παραπάνω θέματακαι δεσμεύτηκε για συνεργασία με τους φορείς των εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούνε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: