Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Μιντιακός ολοκληρωτισμός

Από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας διακυβέρνησης φάνηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι θέλει διότι μπορεί. Εξαπατά και ψεύδεται ασυστόλως διότι μπορεί. Και μπορεί διότι ελέγχει το σύνολο σχεδόν των μίντια της χώρας και όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια.
Το κοινοβούλιο δεν αρκεί για να ελέγξει την εξουσία γιατί και πάλι τα μίντια είναι εκείνα που θα ενημερώσουν για αυτό που συμβαίνει στο κοινοβούλιο. Μόνο που δεν υπάρχει ενημέρωση. Πόσοι είναι αυτοί που ψάχνουν μόνοι τους στο ίντερνετ, μέσα στον ορυμαγδό των πληροφοριών, που μπορούν να ξεχωρίσουν το ψέμα, την παραπληροφόρηση, να διασταυρώσουν την είδηση και να ενημερωθούν; Οι περισσότεροι δέχονται κατάμουτρα αυτό το γλοιώδες μίγμα της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης και του γλειψίματος που ξεχύνεται απ τα κανάλια δια στόματος μιας «δημοσιογραφίας» που είναι στρατευμένη στην στήριξη της κυβερνητικής εξουσίας και των ταγών της με κάθε μέσο και τρόπο.
Εκεί που στην προηγούμενη διακυβέρνηση ελέγχονταν ακόμα και η μαντινάδα του Πολάκη και το σώβρακο του Καρανίκα, τώρα δεν ελέγχεται απολύτως τίποτα! Μια στρατευμένη εξαπάτηση της «κοινής γνώμης» διαχέεται παντού και δημιουργεί μια γενικευμένη μορφή αυταπάτης. Πολίτες, που τους έχουν μετατρέψει σε οπαδούς, πιστεύουν ότι πληρώνουν λιγότερους φόρους και ότι αυξήθηκε ο μισθός τους χωρίς καν να κοιτάξουν την τσέπη τους. Ότι αυξήθηκαν οι συντάξεις τους ενώ κόπηκε το «μέρισμα» ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη πλην όμως θεσμοθετημένη 13 σύνταξη. Ότι αντί για τους «μαδούρους» τώρα τον κυβερνούν οι «άριστοι», ενώ οργιάζει το κομματικό κράτος με ψεύτικα πτυχία. Και πάνω απ όλα ότι απολαμβάνουν την τάξη και την ασφάλεια.
Ειδικά αυτός ο τρόπος της εφαρμογής του νόμου και της τάξης αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο της σύγχρονης κυβερνητικής καταστολής. Η αστυνομική βία οργιάζει, γδύνει πολίτες στην μέση του δρόμου, άλλους τους συλλαμβάνει αναίτια και τους φορά μαύρες κουκούλες, εισβάλει σε χώρους διασκέδασης και σε σπίτια πολιτών παραβιάζοντας κατάφωρα το οικογενειακό άσυλο και το σύνταγμα της χώρας.
Προφανώς και οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν την «κοινή γνώμη», αλλά αυτό που υπαγορεύουν τα μίντια στην «κοινή γνώμη». Και όσο δεν ντρέπονται ορισμένοι δημοσκόποι να κάνουν τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις, άλλο τόσο δεν ντρέπονται και οι «ακροκεντρώοι» διανοούμενοι του τόπου που ξεχωρίζουν με την σιωπή τους αν όχι και τα χειροκροτήματα τους σε όλα αυτά. Άλλωστε ο κος Σαββόπουλος το δήλωσε καθαρά. Όπως και να ‘χει το πράγμα προτιμά τον Μητσοτάκη γιατί.. ντύνεται καλύτερα(!).
Βιώνουμε έναν «ξεβρακωμένο» μιντιακό ολοκληρωτισμό που μοιράζεται την κύρια ευθύνη για αυτόν τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο και αυτό αφορά κάθε σοβαρό και δημοκράτη πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικού και πολιτικού χρώματος. Δεν είναι ζήτημα αντιπολίτευσης ή συμπολίτευσης, αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας ηλίθιε! Γιατί χωρίς τον έλεγχο της εξουσίας δεν υπάρχει Δημοκρατία και όσο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ενημέρωσης στη χώρα, δεν πρόκειται ποτέ να επιλυθεί και το πρόβλημα της Δημοκρατίας στη χώρα.
 
Τάκης Ψαρίδης 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: