Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Στεντόρειες φωνές για ίδιον όφελος

Τρυπούν τα αυτιά οι αιτιάσεις όψιμων εξυγιαντών του ποδοσφαίρου μας, ιδιαίτερη η χροιά τους στην κοινή δοκιμασία του κορονοϊού. Επειδή η πιεστική πραγματικότητα είναι αιτία αλλά τους παρέχει και άλλοθι για να απαιτούν «νέα, βιώσιμη» πραγματικότητα. Τόσο στο κορυφαίο πρωτάθλημα, κυρίως όμως σε Superleague2, Footballleague και Γ’ Εθνική, οι... στεντόρειες φωνές παραγόντων για αναδιάρθρωση, ένωση κατηγοριών σκίζουν τους ουρανούς.
Δεν ακούγονται βέβαια, επειδή κανείς δεν τους ρωτά, προπονητές και παίκτες, ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου μας ώστε να εκφράσουν και τώρα συγκροτημένη άποψη για το εργασιακό περιβάλλον τους, αυτό συνιστούν οι διοργανώσεις.
«Στημένο δράμα που ωφελεί συγκεκριμένες ομάδες», χαρακτήρισε τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης ο αντιπρόεδρος των Χανίων κ. Πονηράκος.
Δεν θα πούμε σε όλους τους μόνο πως τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκαν και η πανδημία θα έπρεπε να τους έχουν κάνει συναινετικούς, διαλλακτικούς ώστε να προτάσσουν το κοινό όφελος αντί του στενού προσωπικού.
Θα τους παροτρύνουμε, με την ίδια απαίτηση στη διατύπωση, μελλοντικά, να απαιτήσουν, όλοι μαζί, από τον εαυτό τους και την όποια πολιτική ηγεσία του ποδοσφαίρου, ισονομία, φερέγγυους διαιτητές, καλούς αγωνιστικούς χώρους, λειτουργικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, παροχή κινήτρων για την παραγωγική διαδικασία στις ακαδημίες των ομάδων, ό,τι άλλο παραπέμπει σε ανάπτυξη.
Εκεί σας θέλουμε δυναμικούς και όχι με κριτήριο το ίδιον όφελος! Ονειροπόληση, το ξέρουμε, συνιστά, εκ μέρους μας, η προσδοκία διατύπωσης αυτής της δημιουργικής κοινής γλώσσας στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου μας που θέλει γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο. Αφήστε με να με απωθούν οι τωρινές φωνασκίες και να ονειρεύομαι λοιπόν!

Σπύρος Τσάμης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: