Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ε. Αχτσιόγλου: «Επιτελική» επιβράβευση παραβάσεων από τον κ. Χατζηδάκη

«Η εν κρυπτώ επαναφορά των δύο υπαλλήλων με σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα στο Σ.ΕΠ.Ε. συνιστά πρόκληση για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους», τόνισε σε δήλωσή της η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ε. Αχτσιόγλου.
Η δήλωση της βουλεύτριας Επικρατείας και Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Έφης Αχτσιόγλου:
Ο κ .Χατζηδάκης και η κ. Στρατινάκη οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την επαναφορά στο Σ.ΕΠ.Ε. δύο Επιθεωρητών, οι οποίοι, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ελεγχθεί πειθαρχικά και είχαν απομακρυνθεί από το Σώμα για παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο ένας Επιθεωρητής επανέρχεται σε αναβαθμισμένη θέση στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε..
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η αρμόδια Γενική Γραμματέας του πρέπει να απαντήσουν,μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»,γιατί διεξήχθησαν εκ νέου πειθαρχικές ανακρίσεις για τους δύο υπαλλήλους -καθώς είχαν ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ από τις οποίες διαπιστωνόταν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων-και πώς οι δύο υπάλληλοι επέστρεψαν στο Σώμα;
Η εν κρυπτώ επαναφορά των δύο υπαλλήλων με σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα στο Σ.ΕΠ.Ε. -και μάλιστα του ενός σε αναβαθμισμένη θέση ελεγκτή- συνιστά πρόκληση για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους και ταυτόχρονα ένα χαρακτηριστικό δείγμα «επιτελικής» διακυβέρνησης της ΝΔ.
Η συγκάλυψη και το κουκούλωμα παραβάσεων, η καταπάτηση κάθε έννοιας ελέγχου, λογοδοσίας και τήρησης της νομιμότητας, η αδιαφάνεια και η εξυπηρέτηση συμφερόντων και ημετέρων δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.​
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: