Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τους εκπαιδευτικούς

Η αλλαγή των υφυπουργών στο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, δεν φαίνεται να έφερε αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.
Η άρνηση διαλόγου από την υπουργό Παιδείας φαίνεται να υιοθετείται ως πρακτική και από τη νέα υφυπουργό Ζέττα Μακρή, την οποία ζήτησαν να συναντήσουν, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ μετά την εγκύκλιο που απέστειλε στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας καλώντας τους διευθυντές να παραδώσουν τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών αρνήθηκαν να καταθέσουν βαθμολογίες για το πρώτο τετράμηνο.
Μάλιστα, η υφυπουργός ζήτησε να μεταφερθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας των δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών μέσω της Αστυνομίας που ήταν - φυσικά - παρούσα εκείνη την ώρα έξω από το υπουργείο.
«Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έδειξε για άλλη μία φορά το άκρως αντιδημοκρατικό της πρόσωπο και την απέχθειά της σε κάθε διαδικασία διαλόγου. Για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε ότι η πολιτική της είναι συνώνυμο του αυταρχισμού και ότι η αδιαφορία της για τη ζοφερή εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι τεράστια» αναφέρει η ΟΛΜΕ που μίλησε για «εμπαιγμό και απαξίωση» από πλευράς υφυπουργού, που «δεν θα μείνουν αναπάντητα».

Διαλεκτή Αγγελή
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: