Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ν. Τζώρτζογλου: «FIFA και UEFA δεν θα επιτρέψουν τις διαγραφές των σωματείων»

Θέμα συζήτησης στη χθεσινή, 22/2 τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ με τα σωματεία έγινε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Οι σύλλογοι ανησυχούν, καθώς προβλέπεται διαγραφή όσων δεν εγγραφούν στο Μητρώο και αδυναμία συμμετοχής στα πρωταθλήματα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, προσπάθησε να καθησυχάσει τους εκπρόσωπους των ομάδων, τονίζοντας ότι η FIFA και η UEFA δεν θα επιτρέψουν να περάσει η τροπολογία.
Ο κ. Τζώρτζογλου ωστόσο επισήμανε ότι καλό θα ήταν για τα σωματεία να αποκτήσουν την αθλητική αναγνώριση και να ενταχθούν στο Μητρώο, προκειμένου να λάβουν την κρατική επιχορήγηση των 2.500 ευρώ και να εμφανίζονται σωστά και νόμιμα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
«Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Η FIFA και η UEFA πιστεύω και είναι δική μου εκτίμηση ότι δεν θα επιτρέψουν να μην αγωνιστούν τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Υπάρχουν Ενώσεις που έχουν εγγραφεί 7 σωματεία και άλλες που δεν έχει κανένα εγγραφεί. Τι θα γίνει για παράδειγμα στην ΕΠΣ Λασιθίου; Δεν θα έχουν πρωτάθλημα; Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα περάσει.
Βέβαια πρέπει όλα τα σωματεία να κάνετε τις διαδικασίες για να πάρετε τα χρήματα και να εμφανίζεστε σωστοί», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ.
 
Πηγή: prismanews.gr
 
Αναμένεται «κωλοτούμπα» Αυγενάκη
Ενδεικτικά, ερευνώντας δειγματοληπτικά κάποιες ΕΠΣ ανά την Επικράτεια για τον αριθμό των νόμιμα εγγραμμένων σωματείων τους μέχρι σήμερα 23/02/2021, διαπίστωσα τα εξής τραγικά νούμερα:
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - 1
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - 3
ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ -3
ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - 4
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - 4
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - 5
ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ - 5
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ - 6
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - 8
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 8
Μ' αυτά τα νούμερα η πλέον αναμενόμενη, είναι μία ακόμη «κωλοτούμπα» του κ. Αυγενάκη, ο οποίος είχε μιλήσει αρκετές φορές και είναι κάτι που προβλέπεται άλλωστε και στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, ακόμη και για διαγραφές αυτοδικαίως των μη εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων στο Μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: