Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Σενάριο για «εθελοντές» πρωταθλητές ή τουρνουά... «πρόθυμων» ανόδου στις τοπικές Ενώσεις - «Ουρανοκατέβατοι» πρωταθλητές;

«Είσαι ό,τι δηλώσεις» λένε για την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο ίσως να ισχύει σύμφωνα με σενάρια και στα τοπικά. «Πες το και… έγινε!». Σχεδόν. Η΄ κάπως έτσι. Αυτό μπορεί να ισχύσει για τις ομάδες που θέλουν να δηλώσουν πρόθεση ανόδου στη Γ΄ Εθνική, από τις πρώτες κατηγορίες των επιμέρους τοπικών Ενώσεων.
Όχι, δε θα γίνει… κλήρωση, όπως πέρυσι στα Κύπελλα Ενώσεων για τους φιναλίστ, με φόντο το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο τελικά δεν έπαιξε κανείς φέτος, εκτός από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Ούτε θα παιχτεί η άνοδος στα… ζάρια, στα πέναλτι ή το playstation. Ούτε φυσικά στο… πρωτάθλημα, όπως το είχαμε συνηθίσει.
Xάνεται η μαγεία του σπορ; Μπορεί, ειδικά για τη μεγάλη πλειοψηφία νεαρών ερασιτεχνών αθλητών, που βλέπουν το ποδόσφαιρο ως διέξοδο και εκτόνωση (με ελπίδα και όνειρα για καλύτερες μέρες και σε υψηλότερο επίπεδο) αλλά υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές σε αυτή τη φάση, στα τέλη Φλεβάρη;
Όποιος θέλει, εκδηλώνεται. Αν είναι ένας, ανεβαίνει «by», όπως καθιερώθηκε στο Κύπελλο για τις άνευ αγώνων προκρίσεις. Αν υπάρξει πληθώρα… εθελοντών, τότε θα παιχτούν λίγα ματς, στο γήπεδο πλέον, ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες, σαν μίνι τουρνουά (αν επιλεγεί αυτή η λύση, θα καθοριστεί προσεχώς και ο τρόπος, το ακριβές σύστημα διεξαγωγής), με την ομάδα που θα τερματίζει πρώτη να παίρνει το χρίσμα για την «προαγωγή» σε εθνική κλίμακα.
Το μη χείρον βέλτιστον...
Έχει και αυτό μια λογική βέβαια, από το να μη παιχτεί καθόλου μπάλα και να χαθεί πλήρως η σεζόν. Και δεν πάνε στράφι οι επενδύσεις, έστω των λίγων ομάδων (αρκετές με δυναμική και ποδοσφαιρική παράδοση και στα τοπικά της επικρατειας, με θητεία ψηλότερα στο παρελθόν) που έδειχναν φαβορί στην εκκίνηση στις επιμέρους ποδοσφαιρικές Ενώσεις, με διοικήσεις που έβαλαν το χέρι στην τσέπη και είχαν αυτοσκοπό την αλλαγή κατηγορίας και το άλμα για τις εθνικές κατηγορίες (διαφορετικά δε θα ένιωθαν πιο θιγμένες και αδικημένες;). Τουλάχιστον όχι για όλες...
Τώρα ίσως βρεθεί ο τρόπος, η ευκαιρία.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του kavalapoint.gr (χρησιμοποιεί ως πηγή το dimokratiki.gr):
«Πιθανή επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα μονάχα για τους υποψήφιους προβιβασμού στην Γ’ Εθνική
Ένα νέο σενάριο έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο όσον αφορά την επιστροφή των τοπικών Κατηγοριών του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του dimokratiki.gr και δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Δωδεκανήσων με πληροφορίες που προκύπτουν από την ΕΠΟ, εάν η Γ’ Εθνική επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, η Ομοσπονδία θα ζητήσει από τις Ενώσεις να ορίσουν πρωταθλητές ώστε να υπάρξουν προβιβασμοί στην Γ’ Εθνική της επόμενης σεζόν.
Εάν σε μια Ένωση, το ενδιαφέρον για άνοδο το εκφράσει μια ομάδα, τότε αυτή θα προβιβαστεί, εάν όμως υπάρξει ενδιαφέρον από παραπάνω ομάδες, τότε θα υπάρξει ένα μίνι τουρνουά που θα κρίνει τον πρωταθλητή.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και στον θεσμό του Κυπέλλου ώστε να μπορέσει να δηλωθεί η ομάδα που θα συμμετέχει στην Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της επόμενης σεζόν.
Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν την έναρξη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην ποδοσφαιρική πυραμίδα της χώρας».

Του Θεόφιλου Ψυχογιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: