Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Εύοσμος: Το παράδοξο του lockdown - Κλειστά και ανοιχτά μαγαζιά στον ίδιο δρόμο

Ένας δρόμος στην Θεσσαλονίκη, που ταυτόχρονα αποτελεί και τα διοικητικά όρια δύο δήμων, έχει δημιουργήσει ένα παράδοξο λόγω του lockdown. Έτσι, από τη μία μεριά του δρόμου τα μαγαζιά είναι κλειστά και στην άλλη μεριά τα μαγαζιά είναι ανοιχτά.
Αυτό συμβαίνει, διότι ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εντάχθηκε στην κόκκινη ζώνη, ενώ η περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του δρόμου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά.
Όπως δήλωσε ο Βλάσσης Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, στο voria.gr, ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων στον ίδιο δρόμο, που βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων. Όμως κλείνει το ένα στις 6 και το άλλο στις 9.
«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο "κόκκινο", αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: