Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Η κυβέρνηση δεν πληρώνει πόρους της ΕΕ για τη διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου

Η διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη ΜΕΤΑδραση να καταγγέλλει μη καταβολή οφειλομένων από την κυβέρνηση.
Η ΜΕΤΑδραση ανέστειλε χτες, 22 Φεβρουαρίου 2021, την παροχή διερμηνείας στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, λόγω πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων.
Εδώ και 10 χρόνια, η ομάδα διερμηνείας της ΜΕΤΑδρασης, αποτελούμενη από 350 εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 43 γλώσσες, καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, σε 25 γραφεία ασύλου σε όλη την Ελλάδα.
Η διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως αναφέρει η οργάνωση, είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, να κατανοήσουν το επείγον της κατάστασης και να προβούν στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων για την αποπληρωμή των οφειλόμενων.
Όπως σημειώνει η ΜΕΤΑδραση, "αντιμετωπίζουμε αυτήν την καθυστέρηση, εδώ και πολλούς μήνες, με κατανόηση και υπομονή, συνεχίζοντας την παροχή διερμηνείας με συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη ταλαιπωρία των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ωστόσο, διανύοντας τον ένατο μήνα καθυστερήσεων, είναι πλέον αδύνατη για τη ΜΕΤΑδραση η συνέχιση της παροχής διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου.
Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες και πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Υπηρεσίας Ασύλου, ως προς την ταχεία και ποιοτική εξέταση των αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας και ζητούμε την κατανόησή τους, ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση του προβλήματος".
 
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: