Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση καλλιτεχνών με αίτημα να παραιτηθεί η Μενδώνη

Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στον χώρο του θεάτρου και την ανεπάρκεια που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία.
Με σύνθημα «Μενδώνη παραιτήσου» δεκάδες καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών παραγματοποιήσαν παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έδωσαν τη δική τους απάντηση στην «εξαπατημένη» υπουργό, Λίνα Μενδώνη που πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση Λιγνάδη και την ουσιαστική αποποίηση ευθυνών επί του θέματος.
«Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας "Μενδώνη παραιτήσου"» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.
«Ζητάμε», συνεχίζει ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».
Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΗ σε προχθεσινή ανακοίνωση επέμεινε στο θέμα της τοποθέτησης του κ. Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του «Εθνικού Θεαάτρου» ζητώντας εξηγήσεις για το ποιος εισηγήθηκε τον απευθείας διορισμό του, ενώ αναφερόμενο στην συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις στον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με επιστολή-καταπέλτη καλούν την υπουργό να παραιτηθεί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ενώ προσθέτουν ότι ήδη υπήρξαν και άλλο απαράδεκτοί χειρισμοί από την Λ. Μενδώνη σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: