Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γιώργος Σιάδας δεν το βάζει κάτω...

Ο Γιώργος Σιάδας, ο 21χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής της Φορτούνα Ντίσελντορφ με καταγωγή από την Πέλλα, ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη έναν χρόνο και έτσι θα βρεθεί ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομών για 12η συνεχόμενη χρονιά με την γερμανική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και είναι μεταξύ των «μνηστήρων» για την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα.
Μια σειρά άτυχων τραυματισμών τον τελευταίο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2019 με την ρήξη συνδέσμων στο αριστερό γόνατο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξή του και τον έφεραν πίσω αγωνιστικά, παρόλα αυτά με την σκληρή προσωπική δουλειά και την στήριξη του συλλόγου για άμεση αποκατάσταση και επιστροφή, ήταν έτοιμος να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους αρχικά με την ομάδα U23, αλλά η πανδημία που παρέλυσε τον πλανήτη και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 2020, ήταν ένα ακόμη εμπόδιο για τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Παρόλα αυτά, πάτησε και πάλι το πόδι του σε αγωνιστικούς χώρους έναν χρόνο μετά τον τραυματισμό του, με πολύ καλή παρουσία και πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Τον Νοέμβρη του 2020 ήρθε όμως ακόμη μία ατυχία να κόψει την φόρα στον αριστερό ακραίο αμυντικό και να τον αναγκάσει στην καλύτερη δυνατή γι' αυτόν επιλογή, να ξαναμπεί και πάλι στο χειρουργείο για μια μικρή επέμβαση στον μηνίσκο ώστε να επανέλθει πιο δυνατός και σίγουρος. Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, ο Γιώργος Σιάδας είχε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη συγγενών και φίλων. Η πίστη όμως και η στήριξη και του γερμανικού συλλόγου προς το πρόσωπο και το ταλέντο του, ότι μπορεί να ανέβει και να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο, έφεραν την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη μία χρονιά, για την οποία όπως δήλωσε ο ποδοσφαιριστής από το Solingen, είναι ευγνώμων και θέλει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της ομάδας του.
Ο Oliver Fink προπονητής της ομάδας U23 και προπονητής της πρώτης ομάδας μέχρι το καλοκαίρι, είναι σημείο αναφοράς για τον Γιώργο Σιάδα και ακούει με σεβασμό τις συμβουλές και τις οδηγίες του, κι έχοντας ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και λίγες βδομάδες, ελπίζει σύντομα ότι θα είναι έτοιμος και πάλι να επιστρέψει στην ομάδα. Η φιλοδοξία όμως του Γιώργου δεν σταματά εκεί, αφού το 2018 και πριν τον τραυματισμό του, είχε χτυπήσει πειστικά την πόρτα της πρώτης ομάδας, με την αναβάθμιση και συμμετοχή του σε προπονήσεις μ' αυτή. Αυτό που εύχεται όμως πρωτίστως ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετά από τόσες ατυχίες είναι να είναι υγιής, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παίξει ποδόσφαιρο και να αναδειχθεί.
 
Με πληροφορίες από solinger-tageblatt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: