Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παρεμποδίστηκε έλεγχος στην «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Β. Μαρινάκη

Παρεμπόδιση αιφνιδιαστικού ελέγχου στην εταιρεία ΜΜΕ «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Βαγγέλη Μαρινάκη διαπίστωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το θέμα να έρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια στις 12 Απριλίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, σύμφωνα με την εισήγηση προτείνεται η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.
Το πλήρες κείμενο της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι το ακόλουθο:
«Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 12 Απριλίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση-δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8.5.2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ.
Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της εισήγησης, κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.
Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.
Επισημαίνεται ότι η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στις 8.5.2020 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής έντυπου τύπου.
H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».
 
Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: