Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πυρά αντιπολίτευσης για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της Ν.Δ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.,ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ σχετικά με τη διαγραφή δύο στελεχών της Ν.Δ. για τους παράτυπους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι η διαγραφή δυο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία προχώρησε χθες το κυβερνών κόμμα, «δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια», με το ΚΙΝΑΛ να υπογραμμίζει ότι «τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου». Τέλος το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διαδικασία των εμβολιασμών και τα κενά που δημιουργούνται και που κάποιοι δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν για να "τακτοποιήσουν" τους δικούς τους ανθρώπους», απαιτώντας παράλληλα την «πραγματική θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η διαγραφή δυο στελεχών της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια.
Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους.
Επίσης, περιμένουμε αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου».
Πυρά και από ΚΙΝΑΛ
Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας πως «η Ν.Δ. και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».
Αναφερόμενο επίσης στις «πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κ. Χατζημάρκο και για επώνυμα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη» το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολιάζει πως: «Φαίνεται ότι τα παραδείγματα της Ικαρίας και της Πάρνηθας τους εμπνέουν».
Τέλος, σημειώνει ότι οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, «όμως στη Ρόδο για τον κ. Χατζημάρκο ακόμη περιμένουμε» και θέτει το ερώτημα αν «θα καθυστερούσαν αν επρόκειτο για απλούς πολίτες». 
K.O. Κ.Κ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας: Σχόλιο με αφορμή τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού
Σε σχόλιο του με αφορμή τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέκαμψαν τη σειρά του εμβολιασμού το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει πως:
«Φαινόμενα όπως αυτά με τα στελέχη της ΝΔ και της διοίκησης Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης που παρέκαμψαν τη σειρά των εμβολιασμών αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διαδικασία των εμβολιασμών, τα κενά που δημιουργούνται και που κάποιοι δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν για να "τακτοποιήσουν" τους δικούς τους ανθρώπους.
Η στάση της διοίκησης Ζέρβα είναι υποκριτική. Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν απαίτησε καμία ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν έκανε λόγο για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, δεν πήρε μέτρα για τα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, αντίθετα πρωτοστάτησε στην επίρριψη των ευθυνών στους κατοίκους της πόλης.
Απαιτούμε τώρα πραγματική θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ' όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: