Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για την κάλυψη στην Μενδώνη

Νέα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έφερε η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη, παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος και τη κατακραυγή από μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου για τον απευθείας διορισμό του.
Απαντώντας το μεσημέρι σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο παραίτησης της Λίνας Μενδώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, υπογράμμισε ότι η πρώτη «χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» κι χαρακτήρισε «ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό» τα περί «εξαπάτησης» από τον τέως διευθυντή του Εθνικού, που δεν «συνιστά λόγο αποπομπής».
ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να μπορεί να απαντήσει;
«Τρεις μέρες μετά την συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά την οποία ανέφερε πως ο κ. Λιγνάδης –τον οποίον η ίδια τοποθέτησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου- την εξαπάτησε και τους εξαπάτησε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη, δηλώνει σήμερα πως η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, "που είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού"» σχολιάζει σήμερα η Σία Αναγνωστοπούλου.
Η τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναρωτιέται εάν «τελικά δεν εξαπατήθηκε η κ. Μενδώνη, ούτε οι άλλοι που αναφέρει η ίδια; Άρα, αν αυτή η δήλωση ήταν ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός από μέρους της υπουργού Πολιτισμού, ποια δήλωση θα θεωρούνταν επιτυχής; Τελικά γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση και η υπουργός; Τελικά δεν γνώριζε; Τελικά, υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση που να μπορεί να απαντήσει στα μείζονα και σοβαρά ερωτήματα που τίθενται από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και την ίδια την κοινωνία σχετικά με την υπόθεση του κ. Λιγνάδη; Τελικά, αυτή η περιβόητη πολιτική ευθύνη που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας, που βρίσκεται;».
Στο ίδιο πλαίσιο η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «δεν μιλάμε για μια επικοινωνιακή αστοχία της κας Μενδώνη, αλλά για μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του μεγάλου σκανδάλου”. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι η κα Μενδώνη λειτουργούσε "προφανώς με εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκης, και φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι έχουμε απόλυτη κάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ουσία των χειρισμών της κας Μενδώνη"».
«Εξαρχής ζητήσαμε από την κυβέρνηση, και εξακολουθούμε να απαιτούμε, να κάνει το αυτονόητο: να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες που προκύπτουν. Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε μπροστά στη συγκάλυψη της υπόθεσης του κ. Λιγνάδη» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Alpha 98,9 FM ο Νάσος Ηλιόπουλος.
ΚΚΕ: Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες
Από την πλευρά του Κομμουνιστικό Κόμμα σχολίασε τις δηλώσεις Πελώνη τονίζοντας πως «ούτε το “άδειασμα” στην υπουργό Πολιτισμού, ούτε οι κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί, μέσω των συζητήσεων στη βουλή, μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην επιλογή και τη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».
»Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες στη διατήρηση ενός κοινωνικού, οικονομικού, εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου, που παράγει δράστες και θύματα, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Πώς να ζητήσει παραιτήσεις, όταν οι επιλογές είναι δικές του;
Στο θέμα αναφέρθηκε ο εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, πριν την τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι χειρισμοί του Υπουργείου είναι τραγικοί σε όλα τα επίπεδα. Παρόλα αυτά, τώρα πια από μόνη της η παραίτηση, θα ήταν εξαιρετικά βολική και χρήσιμη για κάποιους. Και αυτό διότι αφαιρεί την ευθύνη από εκεί που πράγματι βρίσκεται. Το Μέγαρο Μαξίμου».
Σε συνέντευξή του στο ieidiseis.gr ο Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε το εξής: «Μα πώς να ζητήσει παραιτήσεις, όταν οι επιλογές είναι δικές του. Άλλαξε το νομικό πλαίσιο για τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου». «Δεν θεωρεί κανένας μας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για τις αποτρόπαιες πράξεις που φέρεται να έκανε ο κ. Λιγνάδης. Λέμε όμως ξεκάθαρα ότι αυτές τις εβδομάδες, που οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που αναλογεί στις επιλογές του» πρόσθεσε.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: