Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Ολυμπιακός Γαλατάδων - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)1-1. Δίκαιη μοιρασιά σ' ένα παιχνίδι... όσα παίρνει ο άνεμος

Αντίξοες για ποδόσφαιρο οι καιρικές συνθήκες στους Γαλατάδες, ηρωικοί οι λιγοστοί θεατές, όπως πιθανόν και στα περισσότερα γήπεδα σήμερα εξαιτίας της... "Ελπίδας" που αλλιώς την ξέραμε και την περιμέναμε κι αλλιώς τελικά ήρθε κάπως «αγριεμένη» με ισχυρούς ανέμους και κρύο, με την μέτρια έως κακή αναμέτρηση ανάμεσα στον ενισχυμένο μεταγραφικά τοπικό Ολυμπιακό και τον αποδυναμωμένο για ακόμη μία φορά λόγω απουσιών Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, να τελειώνει απόλυτα δίκαια χωρίς νικητή. 
Δύσκολες συνθήκες για δημιουργία και μάλιστα σ' ένα κλειστό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και τους τερματοφύλακες σχεδόν «άνεργους», λίγες και οι οργανωμένες προσπάθειες με μετρημένες τις αξιόλογες φάσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού για τις δύο ομάδες, μ' αυτές που ξεχωρίζουν να είναι αρχικά τα δύο τέρματα του αγώνα, του Βογιατζή για την Πέλλα (3') που προηγήθηκε νωρίς νωρίς και του Χαραλαμπίδη για τους Γαλατάδες (59') που ισοφάρισε και σφράγισε έτσι και το τελικό αποτέλεσμα, κι από μία καθαρή φάση για κάθε ομάδα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πρώτα για τους φιλοξενούμενους με το εξαιρετικό δυνατό γυριστό του Μήτκα μέσα από την περιοχή να αποκρούεται ενστικτωδώς πάνω στην γραμμή από τον Μιχαηλίδη, κι έπειτα για τους γηπεδούχους ίσως στην τελευταία φάση του αγώνα, με το χλιαρό πλασέ από πλεονεκτική θέση του Νιοράτζε (;) που έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαββουλίδη, με την Πέλλα να διαμαρτύρεται στην συγκεκριμένη φάση, ότι είχε προηγηθεί διπλό φάουλ στους Πιτσάρη και Λαμπρούδη.
Αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους ο Τζιότζιος (64'), που αποχώρησε τραυματίας και η κατάστασή του θα αξιολογηθεί καλύτερα αύριο.
Άδικο να κρίνεις αυστηρά την απόδοση ομάδων και ποδοσφαιριστών κάτω από τέτοιες συνθήκες και με μια τεράστια διακοπή να έχει προηγηθεί και σε κλειστό-προσεκτικό παιχνίδι που γκολ δεν έβαζες ούτε σε... ριπλέι.
Δύσκολες συνθήκες και για την διαιτητική τριπλέτα, που δεν είχε όμως και πολύ δύσκολο έργο, με ελάχιστες μόνο αποφάσεις να κρίνονται πιο αυστηρά, αλλά με την εικόνα του αγώνα να τις... παίρνει κι αυτές ο «άνεμος» μαζί με το... «ποτάμι».
Άριστη η φιλοξενία των γηπεδούχων. Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα κάνει το κανονικό ρεπό της, ενώ οι Γαλατάδες φιλοξενούνται στο Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Γαλατάδων (Τσιρογιάννης): Μαντζούκης, Νιοράτζε, Μιχαηλίδης, Μουχτάρης (Αναστασιάδης 46'), Ανδρίτσος, Βερβελές (Κονδύλης 56'), Κάρτζιος, Μουρατίδης, Μηλώσης (Σαρτίνας 46'), Χαραλαμπίδης (Πάρδας 82'), Φουρεράι.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Τζιότζιος (Κωνσταντινίδης 64'), Λαμπρούδης, Στάγκος, Καμπούρης, Καρκαμάνης, Πιτσάρης, Μήτκας, Μπουράκης, Βογιατζής (Μακρίδης 78'). Απόντες για τους φιλοξενούμενους Πλιόγκας, Ηλιάδης, Κούμπους, Καραμούζας, Γουργούνης, Βουδούρης και Νινιατσούδης, εκτός κάποιων μακροχρόνιων απουσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: