Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Αλφάρο: «Το VAR αφαιρεί την ουσία του ποδοσφαίρου»

Ο προπονητής του Ισημερινού, Γκουστάβο Αλφάρο, διαβεβαίωσε μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Βραζιλία στο Κίτο ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα, από τη μία, λόγω του τρόπου με τον οποίο η ομάδα του έδωσε την καρδιά της στο γήπεδο, αλλά από την άλλη με την παρέμβαση του VAR στην εξέλιξη του αγώνα, τονίζοντας ότι αυτή η τεχνολογία αφαιρεί την ουσία του ποδοσφαίρου.
«Εάν ο Ισημερινός έπαιξε όπως έπαιξε σήμερα εναντίον της Βραζιλίας, προσφέροντας την καρδιά του, είναι επειδή αξίζει να είναι εκεί που είναι, αλλά σήμερα συγκλονιστήκαμε από την εξέλιξη του αγώνα, από την παρέμβαση του VAR, που αφαιρεί την ουσία του ποδοσφαίρου» τόνισε ο Αλφάρο σε συνέντευξη Τύπου.
«Υπήρχαν δύο κόκκινες κάρτες για τον τερματοφύλακα Άλισον, καθώς και δύο πέναλτι, αλλά μετά ο διαιτητής αναθεώρησε, που δεν πήγε απλά πίσω το παιχνίδι, αλλά πέρασε και χρόνος, μεταξύ 4 και 5 λεπτών, που επηρεάζει τις ομάδες υπέρ ή κατά. Μας έχει μείνει η αίσθηση ότι δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μια νύχτα που θα είχε περάσει στην ιστορία νικώντας τη Βραζιλία, αν μας έδιναν την ευκαιρία να εκτελέσουμε το πέναλτι στο τέλος του αγώνα» πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι η ομάδα έκανε ένα άλλο βήμα για να πετύχει την πρόκριση όχι όπως θα ήθελε. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε να πάμε στο Περού, να δούμε αν μπορούμε να φέρουμε την πρόκριση» συμπλήρωσε.

Α. Βαζογιάννης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: