Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε, η κυβέρνηση απογυμνώθηκε

Έντονο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια τριήμερη συζήτηση που αποκάλυψε τις εμφανείς αδυναμίες του επιτελικού κράτους -
Καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επί συνόλου 299 βουλευτών (απουσίαζε η Μαριέττα Γιαννάκου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση), 142 ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 156 κατά, ενώ υπήρξε κι ένα «παρών».
Ωστόσο προηγήθηκε έντονο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που κράτησε τρεις ημέρες και αποκάλυψε τις εμφανείς αδυναμίες του περίφημου επιτελικού κράτους να διαχειριστεί σημαντικά θέματα, ενώ επιβεβαίωσε τη συνειδητή επιλογή του Μαξίμου να επενδύει σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες πλήττουν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήρθαν στο προσκήνιο τόσο το θέμα του πρόσφατου χάους από την κακοκαιρία, όσο και τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.
Ιδιαίτερη αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, θέμα για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εκτενώς κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις σχέσεις της με τον υπόδικο παρουσιαστή. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανώς σε δύσκολη και αμήχανη θέση, επιχείρησε να αποδράσει, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας εξέθεσε περαιτέρω το Μαξίμου που επιχείρησε ματαίως να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω του για όλα τα θέματα, επενδύοντας στο γνωστό αφήγημα πως «όλα και καλώς καμωμένα», καθώς και πως οι όποιες «αστοχίες» απλώς βοηθούν την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: