Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης για την παράλυση του κρατικού μηχανισμού και «το κλείσιμο κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας σε μια αναμενόμενη κακοκαιρία».
«Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνει με μια καυστική ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:
«Κουράγιο και υπομονή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά δοκιμάζονται».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, αναφέρει: «Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τον απίστευτο Γολγοθά που έζησαν και εξακολουθούν να βιώνουν οι πολίτες εν μέσω της επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίδα.
Με χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους εδώ και ώρες και με κλειστούς τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τις πρώτες ώρες του χιονιά, παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων εδώ και μία εβδομάδα, εμφανίστηκε στις οθόνες μας ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης για να ισχυριστούν ότι ''κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική''!
Το απόλυτο μπάχαλο του επιτελικού κράτους σε συνδυασμό με απύθμενο θράσος και πρωτοφανή κυνισμό. Και φυσικά η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους «ασυνείδητους οδηγούς» και στην Αττική Οδό. Όλοι έχουν από μία ευθύνη σε αυτή τη χώρα εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα».
Αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση ασκεί και το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας. Την επικρίνει για απραξία και άκαρπες συσκέψεις. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πώς «αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις».
Επίσης επικρίνεται η κυβέρνηση γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ «αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη». Επισημαίνει ότι «δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης» και καλεί την κυβέρνηση «να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη».
Για «κρατικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας», κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, υποστηρίζοντας ότι «Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη"».
Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι».
Το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επιτελικό μπάχαλο ακόμα μία φορά στους δρόμους, με τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη αποσύνθεση και τους υπευθύνους να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Αν και η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί από μέρες με ακρίβεια και ως προς το χρόνο αλλά και ως προς τη σφοδρότητά της, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού οι σχεδιασμοί και η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους μετατράπηκαν σε κακόγουστοι αστείο. Όπως ακριβώς και πέρσι, αμέσως μετά την άφιξη της κακοκαιρίας, η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας έκλεισε με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται σε επικίνδυνες συνθήκες. Ως συνήθως ευθύνη δεν έχει κανένας με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να κατηγορεί τη διαχειρίστρια εταιρεία για αδράνεια.
Η κυβέρνηση, κατά την προσφιλή τακτική της κρύβεται, αν και δεν περιμένουμε και πολλά από μια κυβέρνηση που μαζί με τη δημόσια περιουσία παραδίδει και αρμοδιότητες σε κάθε ολιγάρχη που πνίγεται με την πρώτη σταγόνα και παγώνει με την πρώτη νιφάδα. Εξίσου απροετοίμαστο το Υπουργείο Παιδείας που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις επιτιθέμενο στους εκπαιδευτικούς απαιτώντας τηλεκπαίδευση εν κενώ υποδομών και εξοπλισμού. Για σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, υπό τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., σε κάθε κακοκαιρία, η Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ παραλύοντας σχεδόν πριν καν τα καιρικά φαινόμενα εμφανιστούν».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: