Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Αυτός μας κυβερνά…

Ο άνθρωπος αυτός έχει διαβεβαιώσει ότι τα πάντα θα εξελιχθούν καλώς εφόσον τα διαχειρίζεται εκείνος. Τον Νοέμβριο του 2017, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, στηλιτεύοντας την τότε κυβέρνηση, δήλωνε: «Περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου. Αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».
Εναν μήνα αργότερα, στις 10.12.2017, μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του στο Περιστέρι, υπογράμμιζε: «Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Είναι τότε που έχουμε τον χρόνο να κάνουμε ακριβώς αυτήν την ποιοτική δουλειά προετοιμασίας και να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να έρθουμε, να πιάσουμε τον ταύρο απ’ τα κέρατα και να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».
Ο ίδιος άνθρωπος στις 31.7.2018, με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, διακήρυττε: «Αδυνατώ να καταλάβω πώς υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση». Και αναρωτιόταν για υπουργούς και δημοτικούς άρχοντες που θεώρησε υπεύθυνους: «Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;».
Εναν χρόνο πριν, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», είπε επισκεπτόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η δέσμευση προσωπικά η δική μου -και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία- ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο γι’ αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί και να υπάρχει η ανάλογη λογοδοσία».
Στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου -για τις οποίες είχε ζητήσει μια αόριστη συγγνώμη- δήλωσε: «Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ανέδειξαν την ανάγκη να δημιουργηθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας... επέλεξα θεωρώ τους καλύτερους, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ευάγγελο Τουρνά».
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και άλλα ενδεχόμενα έκτακτα περιστατικά, τα οποία μπορεί να μην περνάνε από το μυαλό μας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι για όλα έχουμε σχέδιο»(!).
Χθες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, εκστόμισε και πάλι μια αόριστη συγγνώμη, έριξε τις ευθύνες σε τρίτους και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνησή του μαθαίνει από τα λάθη της...
Ο άνθρωπος αυτός μας κυβερνά και μας κοροϊδεύει όπως έκανε πάντα. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: