Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας: Η υπεράσπιση και η ενίσχυση της δημοσίας υγείας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας εκφράζει την στήριξή του στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, που διοργανώνουν από κοινού η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του κλάδου της Υγείας την 1η Φλεβάρη 2022 και καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα μέλη μας να συμμετέχουν δηλώνοντας την συμπαράστασή μας στους εργαζομένους στην υγειά που αγωνίζονται εδώ και δύο χρόνια, ενάντια στην πανδημία, υπό αντίξοες συνθήκες.
Διεκδικούμε μαζί τους:
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών! Να ενισχυθεί, να θωρακιστεί ΤΩΡΑ με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων. Να ενισχυθούν οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων.
  • Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
Η υπεράσπιση και η ενίσχυση της δημοσίας υγείας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων

Το Δ.Σ. του Ε.Κ. ΠΕΛΛΑΣ
           Προέδρος                                     Γεν Γραμματέας
ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΟΥ Θ                               ΣΤΟΙΚΟΣ Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: