Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου

Η θρασύδειλη ενέργεια των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα και γονείς έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου είναι πρόκληση! Η φασιστική ομάδα που δρα στην περιοχή επιχειρεί συστηματικά να τρομοκρατήσει πρόσφυγες μαθητές για να εγκαταλείψουν το σχολείο. Προσπάθησε με βία να εμποδίσει τους μαθητές από το να κάνουν γενική συνέλευση και προχώρησε σε κλείσιμο του σχολείου βάζοντας πανό με φασιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Η δράση της αποτελεί τεράστια πρόκληση και έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που έγιναν το φθινόπωρο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο και τη Νίκαια. Είναι φανερό ότι αποθρασύνονται από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.
Δεν θα περάσουν! Οι ακροδεξιοί και ναζί τραμπούκοι, μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που επέβαλλε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Η δράση τους δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά», αποτελούν οργανωμένες προσπάθειες τρομοκρατίας από απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της, των Κασιδιάρηδων, του Ιερού Λόχου και άλλων τέτοιων μορφωμάτων. Οι φασίστες νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, έχοντας την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές.
Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία των δυτικών συνοικιών σε ξεσηκωμό για να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τις γειτονιές μας. Μόνο η δράση του κινήματος μπορεί να τους σταματήσει. Ο διεθνής αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός στις 19 Μάρτη μπορεί να βάλει φρένο και στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και στη φασιστική απειλή που κάνει και πάλι την εμφάνισή της.
Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί το Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου. Ήδη πλήθος σωματείων καλούν στην συγκέντρωση όπως οι Α’, Β’, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: