Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αρνητικοί να πάρουν τις 2.000 ευρώ αποζημίωση

Πλήθος οδηγών εγκλωβίστηκαν στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού για πάρα πολλές ώρες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα αντίξοες.
Το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης να δοθούν 2.000€ ως οριζόντια αποζημίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ μοιάζει να μην έχει αντίκρισμα καθώς αρκετοί από τους εγκλωβισμένους οδηγούς προχωρούν σε αγωγές ενώ κάποιοι από αυτούς αρνούνται να λάβουν το «φιλοδώρημα» που τους έταξαν και παραμένει άγνωστο αν απαλλάσσει την εταιρία από διεκδικήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr σωρηδόν εντολές φτάνουν ήδη από χθες το βράδυ σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού.
Όπως αποκάλυψε στην ίδια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που στοχειοθετεί κατά την νομική της άποψη αστικές και ποινικές ευθύνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Την επισημοποίηση του ποσού της αποζημίωσης που έσπευσε να διαρρεύσει η κυβέρνηση το πρωί έκανε μέσω ανακοίνωσης η Αττική Οδός. Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: