Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση του χάους

Κυβέρνηση αίθριου καιρού, προπαγάνδα παντός καιρού. Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη τελικά μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει όταν ο καιρός είναι αίθριος, το πολύ με αραιές νεφώσεις.
Αν είναι καλοκαίρι κι έρθει καύσωνας ή χειμώνας κι έρθει χιονιάς, τότε αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και φαινόμενα για τα οποία είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί, όχι μόνο από τους επιστήμονες αλλά και από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα.
Η μηχανή της προπαγάνδας της ωστόσο αποδεικνύεται παντός καιρού, όπως και το περίσσιο θράσος της. Γιατί απαιτείται θράσος για να ισχυρίζεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ότι «κρατήσαμε τη χώρα ανοιχτή», την ώρα που όχι απλώς η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο, αλλά ακόμα και η πρωτεύουσά της είχε παραλύσει από τις πρώτες κιόλας ώρες χιονόπτωσης.
Όσο για τη «συγγνώμη» που ψέλλισε ο υπουργός προς τους εγκλωβισμένους οδηγούς που έμειναν για ώρες αβοήθητοι στην Αττική Οδό, ακούστηκε χειρότερη και από τις πομπώδεις δηλώσεις του, μόλις μία μέρα νωρίτερα, όταν υπουργοί, γραμματείς και λοιποί αξιωματούχοι δήλωναν πανέτοιμοι να εφαρμόσουν το μεγαλειώδες σχέδιο «Βορέας», που θα αντιμετώπιζε και την τελευταία χιονονιφάδα.
Καμία προετοιμασία σε κανένα επίπεδο, κανένα σχέδιο για κανένα πρόβλημα, καμία πρόβλεψη για καμία κατηγορία πολιτών: ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ούτε για τους ευάλωτους και όσους παλεύουν με την ενεργειακή φτώχεια, ούτε για τους πρόσφυγες και τους σεισμόπληκτους, ούτε για τα εμβολιαστικά κέντρα.
Μόνο «συστάσεις», χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και η απαραίτητη επίκληση της ατομικής ευθύνης, που όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, έγινε και πάλι ένα «κατηγορώ» προς τους πολίτες που πήγαν χθες στις δουλειές τους, ενώ φυσικά η κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να τους απαλλάξει από την υποχρεωτική παρουσία τους.
Ωστόσο, η χώρα έχει αστυνομία, σε λίγο και πανεπιστημιακή, έχει «Ραφάλ» και «Μπελαρά», έχει μπίζνες για τους ισχυρούς κυβερνητικούς φίλους. Δεν έχει αλάτι και εκχιονιστικά, αλλά επιβιώνει χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς, νοσοκόμους και με την ανεργία στα ύψη. Θα αντέξει και κάποιες μέρες στην κατάψυξη.
Έτσι ακριβώς σκέφτεται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Όσο κυβερνά αυτή η παρέα των ανίκανων δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: