Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών: Διαδραστικό βιβλίο για ζητήματα αστικής ασφάλειας

Το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urbact III Urbsecurity planning safer cities, που αφορά ζητήματα αστικής ασφάλειας.
Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πεζός πολίτης στην πόλη μας. Μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Β2 κατέγραψαν με το φωτογραφικό τους φακό περιπτώσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πεζών συμπολιτών μας, τις σχολίασαν και πρότειναν λύσεις που θα ενεργοποιήσουν την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών, αλλά και του Δήμου μας.
Το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας, αποτυπώθηκε σε ένα διαδραστικό βιβλίο (flip book) που παρουσιάστηκε στη συνάντηση του Δήμου Πέλλας με τους εταίρους του προγράμματος, την περασμένη εβδομάδα. Συμμετείχαν οι χώρες: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
  • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το διαδραστικό βιβλίο (flip book) στον παρακάτω σύνδεσμο: https://online.fliphtml5.com/wmedy/lwxa/?fbclid=IwAR1m6qg3paEO_74Q91kLpDf_Eq9WJ_0ccS-dydZ4wSqqLfWx8ptWaI4PL84#p=36

Δεν υπάρχουν σχόλια: